Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η Konva έως το 2021

Από το Κιλκίς σε όλη την Ελλάδα

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η Konva έως το 2021

Νέες επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ έχει προγραμματίσει για την τετραετία 2018 -2021 η εταιρεία Kονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου - Konva, δίνοντας έμφαση στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στη βελτιστοποίηση των μηχανημάτων αξιοποίησης των πρώτων υλών.

 

Η ελληνική εταιρεία με έδρα το Κιλκίς, αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιχείρηση ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα το 1870 με την ίδρυση δυο παντοπωλείων στη Βέροια.

Από τότε, επεκτάθηκε δημιουργώντας βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας και κονσερβοποίησης ψαρικών και κυκλοφορόντας τις δυο επώνυμες κονσέρβες TRATA και FLOKOS. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρείας αριθμούν σε περισσότερα από 20, συνδυάζοντας την ποιότητα, την τεχνολογία και την ποικιλία των παραγόμενων ειδών.

Για την τετραετία 2018 - 2021 η εταιρεία έχει προγραμματίσει νέες επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, δίνοντας έμφαση στη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη βελτιστοποίηση των μηχανημάτων αξιοποίησης των πρώτων υλών. Μεγάλο κομμάτι των επενδύσεων θα αφορά τον τομέα των κατεψυγμένων με την αυτοματοποίηση των παραγόμενων προϊόντων (σαρδέλα και γαύρος φιλέτο) αλλά και την έρευνα και πιστοποίηση της αλιευτικής περιοχής του Αιγαίου με διεθνή πρότυπα, σε συνεργασία με τους τοπικούς αλιείς.

Οι επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής αλλά και η ενσωμάτωση σειράς καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού, ειδικά από χαμηλού κόστους χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ