Το Υγεία και η «σφήνα» από το fund Dromeus Capital

Ποιο είναι το Dromeus Capital

Το Υγεία και η «σφήνα» από το fund Dromeus Capital

«Σφήνα» στη δημόσια πρόταση του Γιώργου Αποστολόπουλου μπήκε ξένο επενδυτικό fund το οποίο γνωστοποίησε ότι απέκτησε ποσοστό 2,79% του Υγεία με τιμές αγοράς πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης (0,45 ευρώ ανά μετοχή).

Πρόκειται για την Dromeus Capital Management που πραγματοποίησε τις αγορές μέσω του Dromeus Global Opportunity Fund. Η Dromeus Capital έγινε γνωστή στην ελληνική αγορά το 2012 όταν επένδυσε στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αλλά και στα ελληνικά ομόλογα. Επενδύσεις το fund έκανε και σε άλλες χρονιές μέσα στην κρίση, άλλοτε πετυχημένες και άλλοτε ζημιογόνες.

Το Dromeus Capital Management είναι ένα επενδυτικό fund που ιδρύθηκε πάνω στην κρίση, το 2012, με στόχο να επενδύσει αποκλειστικά στην Ελλάδα, τόσο στα ομόλογα της χώρας, όσο και σε ιδιωτικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Η εταιρεία έχει έδρα το Λονδίνο και τη Γενεύη και έχει διαχειριστές δύο Ελληνες, τον κ. Αχιλλέα Ρισβά και τον κ. Τζέισον Μανωλόπουλο. Μάλιστα, ο δεύτερος είχε εκδώσει το 2011 και το βιβλίο Το «Επαχθές» χρέος της Ελλάδας, αναφερόμενος στη δημοσιονομική περιπέτεια της χώρας.

Συνολικά, το Dromeus Global Opportunity Fund απέκτησε 8.437.509 μετοχές του Υγεία το διάστημα 24 Νοεμβρίου - 11 Δεκεμβρίου με τιμές 0,45 ευρώ, 0,46 ευρώ, 0,47 ευρώ και 0,55 ευρώ.

Με ανακοίνωσή του το Υγεία διευκρινίζει ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόκτηση ποσοστού 2,76% του μετοχικού του κεφαλαίου από το «Dromeus Global Opportunities Fund» όπως επίσης ότι δεν έχει και καμία σχέση με το fund.

Η παρέμβαση του Dromeus Capital επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η διεκδίκηση του Υγεία μαζί με τις θυγατρικές του Μητέρα, Λητώ και κλινική στην Αλβανία θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια αφού αποτελεί το «φιλέτο» στον υπό αναδιάρθρωση χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Σημειώνεται ότι εντός του 2018 η MIG ιδιοκτήτρια του 70% του Υγεία αναμένεται να βγάλει προς πώληση το ποσοστό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ