Τα «φαβορί» για Cyta και Forthnet

Όλο το παρασκήνιο για τους διαγωνισμούς των εταιρειών

Τα «φαβορί» για Cyta και Forthnet


Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί Cyta και Forthnet σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν τους «μνηστήρες». Η διαδικασία για την πώληση της Cyta Ελλάδος βαίνει στο τελικό στάδιο για κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, ενώ σύντομα θα «τρέξει» και η αντίστοιχη για την πώληση πακέτου μετοχών της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες.

 

Φαβορί και για τις δύο προς πώληση τηλεπικοινωνιακές εταιρείες είναι η Vodafone και η Wind, οι διοικήσεις των οποίων έχουν επανειλημμένως εκφραστεί υπέρ της περαιτέρω ενοποίησης της αγοράς.

Οι δεσμευτικές προσφορές για τη Cyta θα κατατεθούν, εκτός απρόοπτου, από εκπροσώπους των ενδιαφερομένων στη μητρική εταιρεία στην Κύπρο την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες θα «τρέξουν» από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία τα διάφορα σενάρια και κυρίως αυτά που αφορούν την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας.

Όπως εκτιμάται η διοίκηση της κυπριακής εταιρείας θα κάνει αποδεκτό ένα τίμημα που θα είναι μεγαλύτερο από τα δάνεια της Cyta Ελλάδος, τα οποία είναι της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ.

Οι ενδείξεις και οι πληροφορίες συντείνουν επίσης στην εκτίμηση ότι η πρόταση θα αφορά την κατά 100% εξαγορά της Cyta Ελλάδος. Αυτό θεωρείται δεδομένο για το στρατόπεδο της Vodafone και πλέον το πιθανότερο για τη Wind.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αν η PCCW Global - βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom, (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ-η οποία έχει καταθέσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, θα προσέλθει για να καταθέσει δεσμευτική προσφορά και τι θα αφορά αυτή.

Αντίθετα, όσο αφορά τη Forthnet οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι Vodafone - Wind, που δεν αποκλείεται να συμπράξουν εκ νέου για να διεκδικήσουν την εισηγμένη, φαίνεται να παρακολουθούν τη διαδικασία, θέτοντας τους δικούς τους όρους. Ωστόσο, θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν καταθέσουν δεσμευτική προσφορά κατά την ημερομηνία που αναμένεται να οριστεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ