Σε Σαουδική Αραβία και Μπαχρειν ποντάρει η Green Cola

Ελπίδες για αύξηση των εσόδων από τη συνεργασία με τον Mansour Al Sudais

Σε Σαουδική Αραβία και Μπαχρειν ποντάρει η Green Cola

Σημαντικά έσοδα από τη διεύρυνση των πωλήσεών της προς τη Σαουδική Αραβία αναμένει τα επόμενα χρόνια βιομηχανία αναψυκτικών Green Cola Ελλάς, η οποία έxει πλέον κατακτήσει τη δεύτερη θέση στα προϊόντα τύπου cola. 

Η Green Cola υπέγραψε πρόσφατα σχετική συμφωνία με τον κ. Mansour Al Sudais, Σαουδάραβα επενδυτή, ο οποίος ανάλαβε την ανάπτυξη της εταιρείας στη Σαουδική Αραβία καθώς και στο Μπαχρέιν. Ωστόσο η βιομηχανία αναψυκτικών δε κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της το 2016, καθώς παρέμειναν σταθερές, ύστερα από μία πενταετία ραγδαίας ανόδου τους.
Ειδικότερα τα έσοδά της ανήλθαν σε 13,435 εκατ. ευρώ, από 13,43 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση μόλις 0,1%, ενώ οι ζημιές της διαμορφώθηκαν στα 1,22 εκατ. ευρώ το 2016, έναντι ζημιών 1,14 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, αυξημένες κατά 7,1%.
Καλύτερη πάντως φαίνεται να είναι η εικόνα για το σύνολο του 2017 καθώς τα συνολικά έσοδά της κινούνται έντονα ανοδικά και θα εμπεριέχουν έσοδα της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ από εξαγωγές.
Προ μηνών η Green Cola έλαβε 0,68 εκατ. ευρώ ασφαλιστική αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία, βάσει ασφαλιστηρίου συμβολαίου πιστώσεων, για ζημιές που υπέστη από την κατάρρευση της λιανεμπορικής αλυσίδας Μαρινόπουλος.