Μ. Tσαμάζ (ΟΤΕ): Η ΕΕΤΤ ζημιώνει τη χώρα και τους πολίτες

Βιομηχανία εγκρίσεων χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΟΤΕ την ανεξάρτητη αρχή

Μ. Tσαμάζ (ΟΤΕ): Η ΕΕΤΤ ζημιώνει τη χώρα και τους πολίτες

Σκληρή επίθεση κατά της διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξαπέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΤ Μιχ. Τζαμάζ, χαρακτηρίζοντας τη ως «βιομηχανία εγκρίσεων». 

«Σε κάθε προσπάθεια μας βρίσκουμε απέναντι όχι μόνο τους ανταγωνιστές μας αλλά και την ΕΕΤΤ», είπε ο κ. Τσαμάζ.
Όπως είπε «σήμερα εκκρεμούν στην ΕΕΤΤ 425 αιτήσεις για τιμολογιακά προγράμματα του ΟΤΕ. Για κάθε προσφορά που υποβάλλουμε στην ΕΕΤΤ απαιτεί 35 με 50 αιτήσεις. Έτσι αν θέλουμε να βγάλουμε μία χριστουγεννιάτικη προσφορά, τότε αυτή αναμένεται να εγκριθεί το Πάσχα».
«Η ΕΕΤΤ έχει δημιουργήσει μία βιομηχανία εγκρίσεων. Έχει υιοθετήσεις ένα γραφειοκρατικό σύστημα και για να έχει δουλειά, μας έχει βαφτίσει ως πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.
«Το πρόβλημα με την ΕΕΤΤ έχει ενταθεί το τελευταίο 1,5 χρόνο. Δεν μας αφήνουν να επενδύσουμε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε τον Σεπτέμβριο εκκρεμούσαν 425 εγκρίσεις που αφορούσαν τιμολογιακά πακέτα με το μέσο όρο για τις εγκρίσεις να είναι 4 μήνες.
Ο ΟΤΕ ζητά να ρυθμίζεται ως προς τη λιανική του εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων όπως σήμερα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ «δεν είναι δυνατόν να ζητάμε έγκριση για κάθε προωθητική ενέργεια. Αρνούμαστε να παραδώσουμε τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ»
Ο επικεφαλής του ΟΤΕ πρόσθεσε πως έχει καταθέσει τις απόψεις της επιχείρησης με αναλυτικό υπόμνημά του τόσο στον πρόεδρο της ΕΕΤΤ όσο και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, χωρίς πάντως να αποκαλύψει την αντίδρασή τους.
Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε επίσης πως ο ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με το σύνολο των επενδύσεων που θα υλοποιήσει την περίοδο 2011 – 2020 να ανέρχεται στα 3,5 δισ.ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ