Τέσσερα ξενοδοχεία στο επενδυτικό «μπουμ» - Έρχεται «λίφτινγκ»

 Τέσσερα ξενοδοχεία στο επενδυτικό «μπουμ» - Έρχεται «λίφτινγκ»

Στην «πρώτη γραμμή» του ενδιαφέροντος των επενδύσεων ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων έχουν βρεθεί τα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα.

Σήμερα τα ξενοδοχειακά ακίνητα, χάρις στις ροές εσόδων τους και στην παγκόσμια αύξηση του τουρισμού, έχουν έρθει στο προσκήνιο, κάτι που ισχύει ακόμα περισσότερο στην περίπτωση της ελληνικής αγοράς

King George - King’ s Palace


Στην πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου King George στον όμιλο Λάμψα κι έτσι κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας προχώρησε η Eurobank.
Η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία πουλήθηκε στην τιμή των 43 εκατ. ευρώ, βρίσκεται δίπλα στο επίσης ιστορικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο ελέγχεται επίσης από τον όμιλο Λάμψα. Και κάπως έτσι, ο τελευταίος αρχίζει να εξελίσσεται σε κυρίαρχο, από ξενοδοχειακής πλευράς στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Όμιλος Λάμψα πλειοδότησε και στην περίπτωση του ακινήτου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα δύο παραπάνω ξενοδοχεία. Το ακίνητο αυτό, παλιότερα, στέγαζε το ξενοδοχείο King’s Palace και τώρα, μετά από τις απαραίτητες μετατροπές θα επαναλειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο.

Με τις κινήσεις αυτές, που αντιπροσωπεύουν επενδύσεις άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν άνω των 200 θέσεων εργασίας, ο όμιλος επιβεβαιώνει τη διαχρονική εμπιστοσύνη του στον Ελληνικό Τουρισμό αλλά και στη συνεχή πρόοδο της πόλης των Αθηνών.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1946 και δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα του τουρισμού, έχοντας στην ιδιοκτησία της το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα, το Ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι και εφεξής τα Ξενοδοχεία King George και King's Palace στην Αθήνα.

Αστέρια Γλυφάδας

Το πρώτο city resort της Αθήνας θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2019 αποτελώντας ένα νέο «ορόσημο» για την ελληνική πρωτεύουσα και τα νότια προάστια.
Ο λόγος για τα νέα Αστέρια Γλυφάδας, τα οποία θα αναβιώσουν αποκτώντας ένα υπερπολυτελές νέο πρόσωπο μετά από τις εργασίες αναμόρφωσης, που δρομολογεί το νέο επενδυτικό σχήμα της Grivalia Hospitality και θα διαμορφωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς το κόστος, στα πέριξ των 60 εκατ. ευρώ.
Το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 140 πόρτες μαζί με τις καμπάνες και θα εκτείνεται σε έκταση 285 στρέμματα.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Την άνοιξη του 2018 έχει προγραμματιστεί η επένδυση του ξενοδοχείου Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης. Για την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, θα επενδυθούν, όπως είναι γνωστό, πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή μπανγκαλόους, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, υπερσύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων κλπ.