Ελληνικό καφέ «σερβίρει» στους Ελβετούς το CoffeeProject

Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας

Ελληνικό καφέ «σερβίρει» στους Ελβετούς το CoffeeProject


Ελληνικό καφέ, τυρόπιτα και άλλα ελληνικά εδέσματα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν στα καταστήματα της The Coffee Project, στην Λωζάνη, οι Ελβετοί.

Στις 20 Οκτωβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο κατάστημα The Coffee Project, ενώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εγκαινιαστεί δύο ακόμη, στο κέντρο της Λωζάνης και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στα οποία οι Ελβετοί καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικό καφέ, ελληνική τυρόπιτα και σπανακόπιτα καθώς και κρύους καφέδες, ελάχιστα διαδεδομένους στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στην Λωζάνη, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Κατσέλης με Έλληνες συνεργάτες του, με την συνδρομή του Κώστα Καλαφατά, ιδιοκτήτη της ελληνικής εταιρείας Samba Café Coffee Roasters, με τη δημιουργία ελληνικών καφέ, στο κέντρο της ελβετικής πόλης.

Στόχος του The Coffee Project είναι η γνωριμία στο ελβετικό κοινό της ελληνικής κουλτούρας καφέ και των ελληνικών εδεσμάτων, η ενσωμάτωση στα νέα καταστήματα ελληνικών προϊόντων καθώς και η πώληση συσκευασμένου καφέ σε καταστήματα στην Ελβετία.

Το τελικό προϊόν καφέ που διατίθεται και πωλείται στα The Coffee Project παρασκευάζεται στην Ελλάδα, από πρώτη ύλη που προέρχεται από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

Στα σχέδια της TheCoffeeProject είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας καφέ είτε με αυτόνομα καταστήματα είτε με γωνιές καφέ μέσα σε εστιατόρια, που θα φτάσουν σε αριθμό τα τριάντα. Παράλληλα η επέκταση της αλυσίδας, περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την Γενεύη, και σε δεύτερη φάση την επέκταση και σε άλλες ελβετικές πόλεις. Στα καταστήματα της αλυσίδας οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικό καφέ, ελληνική τυρόπιτα και σπανακόπιτα καθώς και κρύους καφέδες, που είναι ελάχιστα διαδεδομένοι στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.