Ο όμιλος Σαράντης πάει κόντρα στην κρίση - Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας

Τα άλματα και η κερδοφορία του ομίλου

Ο όμιλος Σαράντης πάει κόντρα στην κρίση - Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας

Επενδύσεις που θα φέρουν και νέες θέσεις εργασίας σχεδιάζει ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής καλλυντικών προϊόντων του στο εργοστάσιο των Οινοφύτων.  Οι στρατηγικοί άξονες και τα «κλειδιά» της Σαράντης, είναι η ανανέωση του προϊοντικού του χαρτοφυλακίου, η είσοδος σε νέες δυναμικά αναπτυσσόμενες κατηγορίες και η δημιουργία νέων προϊόντων .

 

Ο όμιλος Σαράντη προχωράει στην συγκέντρωση του συνόλου της παραγωγής ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών του στην Ελλάδα. Στα άμεσα σχέδια του ομίλου, είναι να προχωρήσει σε επενδύσεις 20-25 εκατ. ευρώ το διάστημα 2018-2019.

Πρώτο βήμα σε αυτό τον σχεδιασμό είναι η απόκτηση οικοπέδου στον Αυλώνα – το οποίο ανήκε προηγουμένως στον όμιλο ΑΤΤΙ-ΚΑΤ – και το οποίο ο όμιλος απέκτησε μέσω πλειστηριασμού έναντι 1,971 εκατ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο αναμένεται να αποθήκες για πρώτες ύλες και προϊόντα, ώστε να απελευθερωθεί το εργοστάσιο στα Οινόφυτα. Για το τελευταίο προβλέπεται επέκταση και παραγωγική ενίσχυση ώστε να εξυπηρετήσει το σύνολο της παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών του ομίλου Σαράντης.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας εντός της προσεχούς διετίας.Ο όμιλος αποτελεί μια από τις ποιοτικότερες εταιρείες της λεγόμενης μεσαίας κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου και μια από τις ελληνικές επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια διεθνώς. Πρόκειται για εταιρεία τα τελευταία 15 χρόνια, έχει κάνει μεγάλα άλματα ανάπτυξης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ο όμιλος παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση στα καθαρά κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, με τις πωλήσεις να παραμένουν σε σταθερά αναπτυξιακή τροχιά. Τα τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους το φετινό εξάμηνο σημείωσαν άνοδο κατά 57,47% και έφθασαν τα 13,37 εκατ. ευρώ από 8,49 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι εκτιμήσεις της διοίκησης για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το σύνολο, κατά το 2017, παραμένουν και συνίστανται σε αύξηση κατά 7% στις πωλήσεις στα 353 εκατ. ευρώ, αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 10% στα 39,59 εκατ. ευρώ και αύξηση των καθαρών κερδών κατά 13% στα 27,71 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ