Τι κατάφερε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ο ανταγωνιστής του IKEA

Σχέδιο επέκτασης με 40 καταστήματα από την εταιρεία Jysk

Τι κατάφερε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ο ανταγωνιστής του IKEA

Προς τον στόχο των 40 καταστημάτων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, βαδίζει η διοίκηση της δανικής αλυσίδας JYSK μέσα στην επόμενη πενταετία, η οποία κατάφερε να κλείσει το 2016 με πωλήσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. 

Τον περασμένο Αύγουστο η αλυσίδα εγκαινίασε το 12ο και 13οκατάστημα της στην Ελλάδα, σε Ρέντη και Περιστέρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο τουλάχιστον ακόμη νέα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018. Μέχρι σήμερα η πορεία της JYSK στην Ελλάδα κρίνεται ικανοποιητική με δεδομένο και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει από άλλες μεγάλες αλυσίδες επίπλων και ειδών σπιτιού που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας όπως η ΙΚΕΑ.
Ειδικότερα τα οικονομικά μεγέθη της δανέζικης αλυσίδας που αφορούν τη χρήση που έληξε την 31 Αυγούστου 2016 (01 Σεπτεμβρίου 2015 έως 31 Αυγούστου 2016) και αποτελούν τις δεύτερες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, καταγράφουν καθαρέςζημιές 1,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 371 χιλ ευρώ το 2015.Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στη χώρα μας εγκαινιάστηκε από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της JYSK Lars Larsen, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Σήμερα η Jysk, ελέγχει 2.300 καταστήματα σε 41 χώρες. Η Ελλάδα είναι μια από τις τελευταίες αγορές των Βαλκανίων στην οποία δεν είχε εισέλθει με δεδομένο ότι διαθέτει καταστήματα τόσο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όσο και στις: ∆ανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Σλοβακία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ισλανδία, Καναδά, Γροιλανδία, Νησιά Φερόε, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία, Κόσσοβο, Καζακστάν, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία, F.Y.R.O.M., Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κίνα, Σερβία, Ινδονησία, Αρμενία, Μαυροβούνιο
Η Jysk Group που είναι γνωστή στη βόρεια Ευρώπη ειδικά για τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας ανήκει στον 66 χρονο επιχειρηματία Lars Larsen του οποίου ο όμιλος το 2014 έκλεισε με κύκλο εργασιών 3,1 δισ. ευρώ .
Ιδρύθηκε το 1979 στη Δανία και σήμερα απασχολεί 20.000 εργαζόμενους, ενώ μόνο το 2014 άνοιξε περισσότερα από 100 νέα καταστήματα διεθνώς.
Ο επικεφαλής του ομίλου Jysk Group είναι ο 435ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, μέλος της «χρυσής» λίστας Forbes με προσωπική περιουσία 4,1 δισ. δολ. Πριν την δημιουργία της αλυσίδας, ο κ. Larsen έζησε και μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα παραγωγής πατάτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ