Σπριντ για την πώληση της Cyta Hellas

Προ των πυλών η επόμενη φάση - Οι υποψήφιοι

Σπριντ για την πώληση της Cyta Hellas

Μέχρι τις αρχές του 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πώληση της Cyta Ελλάδος.

 

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της διαδικασίας, στόχος της οποίας είναι να καταλήξει στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ελληνική θυγατρική του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Κύπρου η Wind Ελλάς, η Vodafone Ελλάδος και η PCCW Global, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Kονγκ.

Η συμμετοχή της PCCW ξάφνιασε την ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά. Πολλοί ανέμεναν ενδιαφέρον ακόμη και από τη Forthnet ή άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, αλλά όχι από την PCCW.

Στη δεύτερη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της Cyta Ελλάδος καθώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στο αποκαλούμενο virtual data room.

Σημειώνεται πως η Cyta Ελλάδος είχε στο τέλος του 2016 περίπου 307 χιλιάδες πελάτες στο χώρο της σταθερής τηλεφωνίας και των ευρυζωνικών συνδέσεων, ενώ οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας -που προσφέρει η εταιρεία λειτουργώντας ως εικονικός πάροχος- ανήλθαν σε 51 χιλιάδες, εκ των οποίων το 75% ήταν πελάτες κινητής συμβολαίου.

Τα έσοδα για το 2016 ανήλθαν στα 90,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξεως του 1,2% σε σχέση με το 2015. Το μικτό κέρδος ανήλθε το 2016 στα 26,90 εκατ. ευρώ (έναντι 26,96 εκατ. ευρώ το 2015), η ζημία προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων στα 14,51 εκατ. ευρώ (έναντι ζημίας 14,47 εκατ. ευρώ το 2015) και η ζημία προ φόρων στα 18,91 εκατ. ευρώ (έναντι ζημίας 18,80 εκατ. ευρώ το 2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ