Οι νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αγοραστές για το «πακέτο» του 30%

Οι νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σημαντικές επενδύσεις προγραμματίζονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς μετά την ανανέωση της σύμβασης για τα επόμενα 20 έτη, οι γερμανοί ιδιοκτήτες θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από το ολοένα και αυξανόμενα κύμα τουριστών. Η επέκταση του terminal 1, η δημιουργία κλειστού πάρκινγκ και η κατασκευή low badget ξενοδοχείου περιλαμβάνεται στα σχέδια.

Οι νέες επενδύσεις οι οποίες προγραμματίζεται να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη 5ετία έχουν προϋπολογισμό περίπου 400 εκατ. ευρώ και θα είναι μόνο μια «πρόγευση» του επενδυτικού πλάνου που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επέκταση της σύμβασης και το οποίο θα έχει προϋπολογισμό άνω των 2,3 δις. ευρώ.

Μετά την κύρωση από τη Βουλή της σύμβασης για την 20ετή παράταση, θα ξεκινήσει η επόμενη φάση που προβλέπει την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα, ποσοστό που σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 ενώ ήδη καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών. Για την απόκτηση του 30% του αεροδρομίου αναμένεται να ενδιαφερθούν, η καναδική PSP Investments, το Shenzhen Airport Group και ο Όμιλος Κοπελούζου. Βάσει της ισχύουσας σύμβασης παραχώρησης, το management ελέγχεται από τους Καναδούς της PSP, οι οποίοι διατήρησαν τη σχετική πρόβλεψη που είχε διαμορφωθεί επ’ ωφελεία της Hochtief.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ