«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Το σχέδιο της ΓΑΙΑΟΣΕ για τις δύο περιοχές

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη


Ο κύβος ερρίφθη για την δημιουργία δύο εμπορικών κέντρων συνολικής αξίας πάνω από 170 εκατ. ευρώ που μέσω διαγωνισμών που προωθεί η ΓΑΙΑΟΣΕ, θυγατρική εταιρεία για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που μελετάται τα εν λόγω κέντρα θα αναπτυχθούν στα υφιστάμενα ακίνητα που στεγάζουν σήμερα τους σταθμούς του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Αρχής γενομένης από τον Πειραιά, το σχετικό σχέδιο έχει ενεργοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον προχωρεί με γοργούς ρυθμούς ώστε να ξεκινήσει και ο σχετικός διαγωνισμός.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί τόσο η πολεοδομική μελέτη, όσο και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το ακίνητο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά. Η δημιουργία ενός μεγάλου Εμπορικού Κέντρου, του πρώτου του είδους του, στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα από τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της Αττικής (σε απόσταση 100-150 μέτρων υπάρχουν 2 γραμμές Μετρό, Προαστιακός, Λεωφορεία και Τρόλεϊ και το λιμάνι φυσικά) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά προγράμματα για όλο τον Πειραιά.

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη ενός ακινήτου 50.000 τ.μ, ενώ σε αυτά θα φιλοξενούνται περί τα 100 καταστήματα.

Ανάλογα και μάλιστα μεγαλύτερο είναι το επενδυτικό σχέδιο για τον αντίστοιχο σταθμό της Θεσσαλονίκης που η διαθέσιμη έκταση είναι 120 στρέμματα. Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου επιφάνειας έως 100.000 τ.μ. σε μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.