Οι επενδυτές χτυπούν την πόρτα για Νηρεά και Σελόντα

Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Οι επενδυτές χτυπούν την πόρτα για Νηρεά και Σελόντα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων επενδυτών για τους ομίλους ιχθυοκαλλιέργειας «Νηρέα» και «Σελόντα».

Η μικρή μετάθεση της προθεσμίας ζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου ο φάκελος ορισμένων εκ των ενδιαφερόμενων να πληρεί τις απαιτήσεις και όρους του διαγωνισμού σε αυτή τη φάση. Η εξέλιξη αυτή δεν δημιουργεί ανησυχία για περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση του πρώτου κρίσιμου βήματος της διαδικασίας.

Όσοι περάσουν στον δεύτερο γύρο θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία, μέσω της διαδικασίας του Virtual Data Room.

Σημειώνεται ότι το σύνολο, σχεδόν, των μεγάλων private equity funds που παρακολουθούν τη χώρα μας, παίρνει θέση στην αφετηρία του διαγωνισμού.

Το αρχικό ενδιαφέρον, είναι σημαντικό αριθμητικά, καθώς πάνω από 35 ενδιαφερόμενοι υπέγραψαν τη σχετική Σύμβαση Εμπιστευτικότητας.

Η KKR μέσω της Pillarstone, η Bain Capital, η Apollo, η Oaktree, η Fortress, η Lone Star, η BC Partners, η Amerra που έχει αγοράσει την Ανδρομέδα, η H.I.G Capital, η Rhone Capital, η WL Ross&Co, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ όσων έχουν υπογράψει συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs).

Τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό εξετάζει και η Carlyle Group, η οποία έχει να ασχοληθεί με εγχώριο asset από την περίοδο πριν ξεσπάσει η εγχώρια κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ