Τέλος εποχής για το γνωστό λουκουματζίδικο «Αιγαίον»

Από το 1926 λειτουργίας του κατεβάζει... ρολά

Τέλος εποχής για το γνωστό λουκουματζίδικο «Αιγαίον»

«Λουκέτο» έβαλε άλλο ένα ιστορικό στέκι στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου. Το «Αιγαίον» το ιστορικό κατάστημα με που έφτιαχνε λουκουμάδες από το 1926 κατεβάζει ρολά μετά από έναν αιώνα ζωής.

Στο site του καταστήματος «Αιγαίον» ανέβηκε μία λιτή ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν: «Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!».
Το κατάστημα δεν ξεκίνησε να πουλώντας λουκουμάδες.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, λειτουργεί ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, εισάγει στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που θα το αναγάγει σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και θα του δώσει ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα. Οι λουκουμάδες Αιγαίον, που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, θα επικρατήσουν έως σήμερα μοναδικά, μεταφέροντας έναν σχεδόν ολόκληρο αιώνα παράδοσης.
Το κατάστημα ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Φύλλα, τον οποίο διαδέχτηκαν τα παιδιά του, Μιχάλης και Ευγένιος. Σήμερα, σχεδόν 100 χρόνια μετά, κατεβάζει ρολά στην Αθήνα της κρίσης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ