Ελληνικό – αμερικανική «μάχη» για το Νεώριο

Στόχος η συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας

Ελληνικό – αμερικανική «μάχη» για το Νεώριο

Κορυφώνεται η αγωνία για τα ναυπηγεία Σύρου, με τους εργαζομένους να ζητούν την είσοδο επενδυτή προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργία τους και την παρούσα διοίκηση σε συνεργασία με το κράτος να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις των ενδιαφερομένων.

Μετά την πρόταση εξαγοράς από την ONEX Shipyards, ένα ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα συμφερόντων Πάνου Ξενοκώστα κατατέθηκε και δεύτερη πρόταση από την Postlane Partners.

Η Postlane Partners επιθυμεί να συμβάλει στην ταχεία επαναλειτουργία του ναυπηγείου, με ακριβώς την ίδια δραστηριότητα, στοχεύοντας στην ισχυροποίηση του παραγωγικού του δυναμικού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η Postlane Partners δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο με επαρκή κεφάλαια, κάτοχος επικαιροποιημένων βεβαιώσεων κεφαλαιακής επάρκειας από την επενδυτική τράπεζα J. ARON, θυγατρική της GOLDMAN SACKS, έχει εκδηλώσει, από τις αρχές του 2016, ενδιαφέρον για την αγορά και επιπλέον αξιοποίηση του ναυπηγείου «ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ».

Το μεγαλύτερο ζήτημα πάντως και σε αυτή την περίπτωση είναι τα χρέη της εταιρείας, τα οποία σύμφωνα με την εικόνα που έχουν στα χέρια τους οι υποψήφιοι επενδυτές φτάνουν τα 60 εκατ. ευρώ συνολικά. Σημειώνεται, επίσης, σύμφωνα με τους υποψήφιους επενδυτές, ότι στους εργαζομένους θα πρέπει να καταβληθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις στον ναυπηγικό τομέα υπολογίζονται περί τα 20 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Νεώριον είναι απλήρωτοι μέχρι και 15 μήνες, ενώ πρόσφατα προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη, ενώ σε ψήφισμά τους, απαιτούσαν από όλους τους εμπλεκόμενους άμεσες λύσεις για το οικονομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ