Η ΕΒΖ, η βελτιωμένη προσφορά και το Μαξίμου

Όλο το παρασκήνιο

Η ΕΒΖ, η βελτιωμένη προσφορά και το Μαξίμου

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κλείσει η πώληση των δύο θυγατρικών της ης Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Σερβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος ΜΚ του Σέρβου επιχειρηματία Μίοντραγκ Κόστιτς έχει συμφωνήσει να βελτιώσει την προσφορά του.

Ο επιχειρηματίας φέρεται ότι έχει συμφωνήσει με τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά κυρίως με το Μαξίμου, να βελτιώσει την προσφορά του από τα 51 εκατ. ευρώ σε 60 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον έλεγχο των δύο ζαχαρουργείων (Fabrica Sereca Sajkaska Zabali AD και Crevnka Fabrica Sereca AD).

Με το τίμημα που θα εισπράξει η Πειραιώς ως βασική πιστώτρια της ΕΒΖ θα δρομολογηθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης του δανεισμού και η εξυγίανση της εταιρείας στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστούν 200 θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως η διάθεση της παραγωγής χιλιάδων τευτλοπαραγωγών στη Βόρεια Ελλάδα.

Με όπλο την περαιτέρω βελτίωση της προσφοράς, θα επιχειρηθεί να πεισθεί το Δ.Σ. της εταιρείας για την ανάγκη ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, με την ανάδειξη της MK Group ως προτιμητέου επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει φέρει «απέναντι» τη διοίκηση της ΕΒΖ, με τον εκκαθαριστή αλλά και την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, καθώς οι δύο τελευταίες εκτιμούν ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να πουληθούν οι θυγατρικές και να λυθεί αυτή η χρονίζουσα εκκρεμότητα με τον εγκλωβισμό της ΕΒΖ στα χρέη του παρελθόντος.

Από την άλλη πλευρά, στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας, που θα ανοίξει τον δρόμο για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την εξυγίανση της μητρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ