Τα σχέδια και οι κινήσεις της Καλογήρου

Τι προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης

Τα σχέδια και οι κινήσεις της Καλογήρου

Στις 6 Οκτωβρίου έχει οριστεί να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της αλυσίδας πολυτελών δερμάτινων ειδών Καλογήρου, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει σημαντική απομείωση οφειλών προς τις τράπεζες και γενναίο κούρεμα οφειλών προς ορισμένους προμηθευτές, προστατεύοντας ταυτόχρονα το σύνολο των εργαζομένων.

Ήδη ήδη έχει ξεκινήσει η αναδιοργάνωσή της, από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας στις 21/6/2017. Πρώτος στόχος είναι το άνοιγμα των καταστημάτων και η τροφοδοσία της με προϊόντα, ώστε να επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

 

Σημειώνεται ότι υπεγράφη η συμφωνία διάσωσης της αλυσίδας Καλογήρου με κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 60% και των προμηθευτών μέχρι 85%.
Τη συμφωνία υπέγραψαν οι τράπεζες Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, οι εταιρείες leasing Eurobank και Κύπρου και η εταιρεία Λεμονής ΑΕ, που διαχειρίζεται την αλυσίδα καταστημάτων.

Στόχος είναι η υπαγωγή της εταιρείας Λεμονής ΑΕ στο Αρθρο 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους περίπου 3.000.000, ευρώ θα αποπληρωθούν σε 144 μηνιαίες δόσεις, με διαγραφή τόκων, προστίμων και πρσαυξήσεων. Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από την 1η Ιουνίου 2017 και μετά προβλέπεται να αποπληρωθούν σε 90 δόσεις.

Ο νέος βασικός μέτοχος, Σάμι Φάις, σε συνεργασία και με τις πιστώτριες τράπεζες, έχει προχωρήσει σε χρηματοδότηση της εταιρείας με αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά 12.000.000 ευρώ καθώς και με ενδιάμεση τραπεζική χρηματοδότηση 3.000.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της. Σημειώνεται ότι στο νέο σχήμα, στην εταιρεία Vetria, θα συμμετέχει ο κ. Φάις με 75%, η οικογένεια Λεμονή με ποσοστό 15% και με 10% τα Αττικά Πολυκαταστήματα, τα οποία διαθέτουν option για απόκτηση επιπλέον ποσοστού 10% μεσοπρόθεσμα.

Η Λεμονής ΑΕ διαθέτει τα καταστήματα Καλογήρου, Tod’s, Hogan, Salvatore Ferragamo, Haralas, Nine West, Geox, πολλά όμως από αυτά είναι κλειστά και θα επανέλθουν σταδιακά το επόμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ