Κινήσεις για μείωση του δανεισμού κάνει η Ικτίνος

Το σχέδιο που μελετά η εταιρεία

Κινήσεις για μείωση του δανεισμού κάνει η Ικτίνος

Κινήσεις για μείωση του τραπεζικού της δανεισμού μελετά η Ικτίνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη εξετάζει την πώληση του αιολικού πάρκου που διαθέτει στη Βόρεια Ελλάδα. Βεβαίως, η τελική απόφαση της εταιρείας θα εξαρτηθεί από το αντίτιμο της πώλησης, που θα είναι διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ.

Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του τραπεζικού δανεισμού, καθώς το αντίτιμο θα είναι διψήφιος αριθμός εκατ. ευρώ.

Εφόσον υλοποιηθεί η πώληση του αιολικού πάρκου, τότε η εισηγμένη θα πετύχει δραστική μείωση του τραπεζικού της δανεισμού.

Στο μεταξύ, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει για το project της Κρήτης, στο οποίο η εισηγμένη κατέχει το 20%. Σημειώνεται ότι η πώληση-αξιοποίηση του συγκεκριμένου project ανήκει στην Dolphin, που δρομολογεί τη συνολική αποεπένδυση από τις επενδύσεις της.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία απέσπασε φέτος πελάτες από τον ανταγωνισμό και ανέβασε τον κύκλο εργασιών της κατά 27,5% στο α’ εξάμηνο (κέρδη γύρω στα 4,5 εκατ. στο πεντάμηνο, σαφώς υψηλότερα από πέρυσι).

Σε λειτουργικό επίπεδο, αναμένεται το 2017 μια σαφώς καλύτερη χρονιά από πέρυσι, ωστόσο ζητούμενα παραμένουν τα αν και πόσες λογιστικές απομειώσεις θα εγγραφούν φέτος και αν η εισηγμένη αποφασίσει να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου γύρω στα τέλη του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ