Η Jumbo πάει Ρουμανία

Οι επενδυτικές κινήσεις του Ομίλου

Η Jumbo πάει Ρουμανία

Έως και το 2022 ο όμιλος Jumbo σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 17 καταστήματα στη Ρουμανία από 8 που διαθέτει σήμερα. Έως τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, ενώ το ίδιο διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει και ένα καινούριο υπερκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η εταιρεία, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία). Σύμφωνα με τον όμιλο, παρά την περίπλοκη οικονομική συγκυρία και τη γενικότερη αβεβαιότητα, συνεχίζει να επενδύει στο εξωτερικό, αλλά και την Ελλάδα. Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και αναμένεται το δίκτυο καταστημάτων αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 25 την επόμενη πενταετία.

 

Η έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων, η αύξηση των πωλήσεων του ήδη υπάρχοντος δικτύου σε Ρουμανία, αλλά και Βουλγαρία, με διψήφιο ρυθμό, καθώς και η σταθεροποίηση της Ελλάδας και Κύπρου, εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν, έτσι ώστε οι πωλήσεις του ομίλου για τη νέα οικονομική χρήση να αυξηθούν με ρυθμό μεταξύ 6% και 9%.

Οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,88% στα 681,43 εκατομμύρια ευρώ από 637,56 εκατομμύρια που ήταν ο τζίρος το περσινό οικονομικό έτος. Οι πωλήσεις της Ελλάδας που περιλαμβάνουν τα καταστήματα στην Ελλάδα, το ηλεκτρονικό κατάστημα και τις εξαγωγές προς συνεργάτες της Jumbo (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία) σημείωσαν αύξηση περίπου 1,5%.

Όσον αφορά τα καταστήματα στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση τζίρου περίπου 2%. Εντυπωσιακή συνεχίζεται να είναι η αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία όπου σημείωσαν διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων της τάξεως του 36% και 24% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, για την οικονομική χρήση Ιούλιος 2016- Ιούνιος 2017, η αρχική εκτίμηση της διοίκησης για τις πωλήσεις ανέφερε ότι θα κυμανθούν μεταξύ 4% έως 7%.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2016-Ιούνιος 2017 o Όμιλος πρόσθεσε δύο καταστήματα. Ένα ενοικιαζόμενο υπέρ- κατάστημα τον Νοέμβριο του 2016 στη Stara Zagora, στη Βουλγαρία (11.000 τ.μ. περίπου), ενώ στην εκπνοή της χρήσης ξεκίνησε η λειτουργία ενός ιδιόκτητου καταστήματος στην Κωστάντζα της Ρουμανίας (16.000 τ.μ. περίπου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ