Στο εξωτερικό για επενδύσεις γνωστός όμιλος σούπερ μάρκετ

Προ των πυλών 10 νέα καταστήματα και νέες θέσεις εργασίας

Στο εξωτερικό για επενδύσεις γνωστός όμιλος σούπερ μάρκετ

Στην ανάκτηση του χαμένου... τζίρου του πρώην δικτύου της Βερόπουλος έχει επιδοθεί ο όμιλος METΡΟ ο οποίος προχωρά με ταχείς ρυθμούς σε ανακαινίσεις και επεκτάσεις εντός αλλά και εκτός συνόρων.

 

Ο όμιλος σκοπεύει να δαπανήσει 40 εκατ. ευρώ σε ανακαινίσεις, αλλά και για τη δημιουργία 10 νέων My Market, δίνοντας έμφαση στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τα νησιά.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος βρίσκεται κοντά στην είσοδό του και στην κυπριακή αγορά, η οποία παρά το μικρό μέγεθός της παραμένει μια δυναμική και πολλά υποσχόμενη οικονομία.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η ανέγερση του πρώτου καταστήματος στην Κύπρο ενώ μελλοντικά δεν αποκλείεται η επέκταση σε χώρες των Βαλκανίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου, Α. Παντελιάδη. Ο όμιλος επενδύει και στην online αγορά μέσω της μετοχικής σχέσης που απέκτησε στο e-shop Welovesupermarket, με τον κ. Παντελιάδη ωστόσο να σημειώνει πως το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς παραμένει πολύ μικρό.

Το 2016 ο τζίρος της Metro, αν συμπεριληφθεί και ο τζίρος του πρώην δικτύου της Βερόπουλος ανήλθε στα 1,15 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το 2015.

Ο στόχος για τη φετινή χρονιά, είναι ο συνολικός τζίρος να αγγίξει τα 1,2 δισ. ευρώ, δηλαδή αύξηση 4,3% σε σχέση με το 2016. Μέχρι στιγμής πάντως ο ρυθμός αύξησης υπολείπεται κοντά στις 2 μονάδες σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί.

Το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι πωλήσεις της Metro συμπεριλαμβανομένου και του τζίρου που κάνουν τα καταστήματα της πρώην Βερόπουλος, ενισχύθηκαν κατά 2,5% σε μια αγορά η οποία συνεχίζει να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 5-6%, όπως είπε ο κ.Παντελιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος των πωλήσεων της εταιρείας του οφείλεται στην αύξηση κατά 30% των πωλήσεων του πρώην δικτύου της Βερόπουλος, ο τζίρος στα καταστήματα της My Market υποχώρησε 2% σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2016, ενώ αντίστοιχη μείωση καταγράφει και στις πωλήσεις του δικτύου Cash & Carry που διατηρεί η Metro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ