Κέρδη στην αγορά ηλεκτρικών ειδών μετά το "μεγάλο ξεκαθάρισμα"

Κέρδη στην αγορά ηλεκτρικών ειδών μετά το "μεγάλο ξεκαθάρισμα"
Ρεκόρ κερδοφορίας για όλη τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου –δηλαδή από το 2010 μέχρι σήμερα- ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας Κωτσόβολος. Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος προανήγγειλε νέες επενδύσεις το ύψος των οποίων μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 15 εκατ. ευρώ. Το μεγάλο ξεκαθάρισμα που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην αγορά ηλεκτρικών ειδών, φαίνεται ότι άρχισε να χαρίζει κέρδη τώρα στις εταιρείες που απέμειναν στην αγορά

Ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών, υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα της χρονιάς θα αποτελέσουν εφαλτήριο για καινούριες επενδύσεις, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, υπολογίζεται πως το προηγούμενο οικονομικό έτος τα κέρδη προ φόρων (EBIT) ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) στα 14,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ρεκόρ κερδοφορίας από το 2010 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 11,5%, φτάνοντας στα 408 εκατ. ευρώ, καθώς και τα ταμειακά διαθέσιμα υπολογίζεται να αγγίξουν τα 40 εκατ. ευρώ. Όπως πρόσθεσε ο κ. Αθανασόπουλος, οι επενδύσεις για το οικονομικό έτος 2016/17 ανήλθαν στα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ τον τελευταίο χρόνο εγκαινιάσθηκαν 4 καταστήματα σε νέα σημεία ανά την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν 8 ανακαινίσεις και 6 μετεγκαταστάσεις καταστημάτων σε καλύτερες κτηριακές υποδομές και κομβικότερα σημεία. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα συστήματά της, μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, με μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Αντικείμενο της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της Κωτσόβολος με την εταιρεία προμήθειας ρεύματος Green. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, ο εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας αποκτά «φυσική παρουσία» σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, κάτι που σημαίνει πως οποιοσδήποτε καταναλωτής ή επιχείρηση θα μπορεί να συνάψει συμβόλαιο με την Green σε οποιοδήποτε κατάστημα της Κωτσόβολος, όπως επίσης και να εξοφλεί τους λογαριασμούς του. «Στα δύο χρόνια που είμαστε πελάτης της Green για την ηλεκτροδότηση των καταστημάτων μας έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις, εξοικονομώντας μάλιστα σε όλο αυτό το διάστημα 1 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος. Όπως ανέφερε ο Βασίλης Πάκας, εμπορικός διευθυντής της Green, σημείωσε πως η εταιρεία είναι από τις πρώτες που δραστηριοποιήθηκαν στην εγχώρια λιανική και χονδρεμπορική αγορά ρεύματος, ενώ είναι εγγεγραμμένη στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ