Χρ. Σαρδελής (Εθνική Ασφαλιστική): "Συνεχίζουμε δυναμικά την ανοδική μας πορεία"

Χρ. Σαρδελής (Εθνική Ασφαλιστική): "Συνεχίζουμε δυναμικά την ανοδική μας πορεία"
Συνεχίζοντας μια επιτυχημένη πορεία 126 χρόνων, το 2017 βρίσκει την Εθνική Ασφαλιστική πιο εύρωστη και ισχυρή από ποτέ, με κέρδη και παραγωγικά αποτελέσματα που την τοποθετούν για ακόμη μια φορά στη θέση του ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.

του Χριστόφορου Σαρδελή, προέδρου της Εθνικής Ασφαλιστικής

Από το 1891 μέχρι σήμερα, η Εθνική Ασφαλιστική ήταν παρούσα σε όλες τις κρίσιμες καμπές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και αρωγός της κοινωνίας σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Η πρωτοκαθεδρία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι το επιστέγασμα μιας επιτυχημένης πορείας και μια αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς της στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης, και όχι μόνο. Διατηρεί ένα ισχυρό και ευρέως αναγνωρίσιμο brand name, το οποίο ισχυροποιείται από την κερδοφορία και την ευρωστία της. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου πεντάμηνου του έτους, τα αποτελέσματα του 2017 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Η ευρωστία και η ηγετική θέση της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν προέκυψαν τυχαία. Αντικατοπτρίζουν μια συντονισμένη, συστηματική και επίμονη προσπάθεια των ανθρώπων της (διοίκησης, εργαζομένων και συνεργατών), να διατηρήσουν την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία. Κάθε στρατηγικός σχεδιασμός, κάθε επιχειρηματικός στόχος, κάθε απόφαση διαπνέεται από τις διαχρονικές εκείνες αξίες που διαμορφώνουν την ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία, καθιστώντας την φιλική και ανθρώπινη απέναντι στους ασφαλισμένους της και στο κοινωνικό σύνολο.

Ως ηγέτης και πυλώνας σταθερότητας, η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που αφουγκράζεται και προσαρμόζεται με επιτυχία σε κάθε αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο οποίο καλείται να δραστηριοποιηθεί. Ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα απαιτητικά συστήματα εταιρικής διακυβέρνησης, αυστηρότερες διαδικασίες και ελέγχους και διαρκώς κλιμακούμενες υποχρεώσεις. Το νέο ευρωπαϊκό εποπτικό πλαίσιο (Solvency II) έχει υψώσει αρκετά τον πήχη των απαιτήσεων αξιοπιστίας, φερεγγυότητας και κεφαλαιακής επάρκειας για τις ασφαλιστικές εταιρίες, γεγονός που αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά στην αναδιαμόρφωση της ασφαλιστικής αγοράς και στην Ελλάδα.

Στο νέο αυτό περιβάλλον, η Εθνική Ασφαλιστική, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που της προσδίδει η ιστορία της, θα συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου ασφαλιστικού χάρτη, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του μετοχολογίου της. Η αναπόφευκτη αναβάθμιση της ιδιωτικής ασφάλισης, ως αναγκαίο συμπλήρωμα της κοινωνικής, δημιουργεί πεδίο ανάπτυξης πρωτοβουλιών, μέσω των οποίων θα τεθούν οι προδιαγραφές για ένα νέο σύστημα, που θα προσφέρει κάλυψη και σιγουριά στον Έλληνα πολίτη. Σ’ αυτή την πρόκληση, η Εθνική Ασφαλιστική φιλοδοξεί να καταστεί και πάλι σημείο αναφοράς και αξιοπιστίας, αναβαθμίζοντας τα προϊόντα της, εκσυγχρονίζοντας τις υπηρεσίες της και διευρύνοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό της έργο σε κοινωνικές ομάδες που πλήττονται και έχουν ανάγκη συμπαράστασης.

Με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, μέσα σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο και δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και με άξονα την ουσιαστική ανταπόδοση στο κοινωνικό σύνολο, η Εθνική Ασφαλιστική κινείται ενεργά για να στηρίξει τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον αθλητισμό, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην υλοποίηση δράσεων για τα παιδιά, συνεχίζει να στηρίζει σωματεία και οργανώσεις όπως τα «Παιδικά Χωριά SOS», την «Εταιρία Προστασίας Σπαστικών», το «Χαμόγελο του Παιδιού», την ένωση «Μαζί για το Παιδί». Μόλις πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2017, η Εθνική Ασφαλιστική ανέλαβε το ρόλο του Μεγάλου Χορηγού στον φιλανθρωπικό αγώναδρόμου «Νο Finish Line Αthens» που διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την υποστήριξη των προγραμμάτων του «Μαζί για το Παιδί», στηρίζοντας τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Παράλληλα, η Εθνική Ασφαλιστική οργανώνει δράσεις για τη συγκέντρωση και τη δωρεά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση ασθενέστερων οικονομικά ομάδων και προσφύγων, έχοντας την απόλυτη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της. Το 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος act4Greece, δώρισε 1 ευρώ για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιό της, ενισχύοντας τη δράση των Γιατρών του Κόσμου για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το κοινωνικό της έργο δεν σταματά όμως μόνο σε αυτές τις ευρέως προβεβλημένες ενέργειες κοινωνικής στήριξης. Αφουγκράζεται και στηρίζει αθόρυβα κάθε μικρή η μεγάλη ανάγκη ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και προσπαθεί να ανακουφίσει με κάθε τρόπο τον πρόβλημα τους. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί στρέφονται στην εταιρεία για στήριξη, από μεγάλες οργανώσεις μέχρι μεμονωμένα άτομα, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση για την ευαισθησία που έχει επιδείξει στα δύσκολα αυτά χρόνια.

Όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» δημιουργήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική, φιλοξενώντας εκθέσεις καταξιωμένων αλλά και νέων καλλιτεχνών μαζί με το Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης και λειτουργεί αφιλοκερδώς υπό την αιγίδα της εταιρίας. Τέλος, μια προσφορά για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι είναι η αποκατάσταση και λειτουργία του «Χώρου Ιστορικής Μνήμης 1941-1944», ένα μοναδικό μνημείο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας από την περίοδο της κατοχής στο κτίριο της Κοραή 4. Σε περιόδους που η κοινωνία δοκιμάζεται, η ανάγκη να μένει ζωντανή η ιστορική μνήμη είναι καθοριστική, γιατί ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή και ενισχύει το αίσθημα αλληλεγγύης και αλτρουισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ