Αυτά είναι τα σχέδια της Lamda Development για τα Malls και το Ελληνικό

Αυτά είναι τα σχέδια της Lamda Development για τα Malls και το Ελληνικό
Έτοιμη για την επένδυση των 7 δισ. ευρώ στην έκταση των 6.205 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δηλώνει η διοίκηση της Lamda Development.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι σε επίπεδο κυβέρνησης, υπάρχει βούληση να προχωρήσει το έργο. Είναι κρίμα. Το συγκεκριμένο τμήμα που χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση περιλαμβάνει στο Master Plan εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο, πεντάστερο ξενοδοχείο, καζίνο και γενικότερα εγκαταστάσεις που μπορούν να προσελκύουν ένα εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Το Master Plan που έχουμε καταθέσει έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει αποφασίσει ότι η έκταση δεν είναι δασική και τώρα το ζήτημα αφορά τις κρατικές αρχές όπως το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικό ΑΕ» τόνισαν ο διευθυντής χρηματοοικονομικών της Lamda Αλέξανδρος Κοκκίδης και ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης Βασίλης Μπαλούμης, που ανάφεραν ότι η Lamda είναι σε θέση να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες.

Αναφορικά με τη νέα εταιρεία Lamda Malls, στην οποία θα εισέλθουν αρχικά δύο από τα εμπορικά κέντρα του ομίλου, το Golden Hall στο Μαρούσι και το Mediteranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη κι εν συνεχεία το The Mall Athens στο Μαρούσι με τη συμμετοχή 32% ως ξένου επενδυτή της Varde Partners, τα στελέχη του ομίλου ανέφεραν ότι σύντομα η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί.

Στόχος είναι το ενεργητικό της εταιρείας να εκτιναχθεί στο 1,5 δισ. ευρώ και να εισαχθεί αυτόνομα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Το νέο επιχειρηματικό σχήμα της Lamda Malls θα αναλάβει να υλοποιήσει και την επένδυση των 25 εκατ. ευρώ περίπου για την επέκταση του Golden Ηall, με τη δημιουργία του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων, ενυδρείο, νέα καταστήματα, παιδότοποι κ.λ.π., το οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των αδειοδοτικών διαδικασιών.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή η πληρότητα των καταστημάτων στο The Mall Athens είναι στο 97%, στο Mediteranean Cosmos ίναι στο 99%, ενώ στο Golden Hall το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 98%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ