Το big deal της FORTHnet στο Πεκίνο

Το big deal της FORTHnet στο Πεκίνο
Ενώπιον του πρωθυπουργού υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Forthnet και της κινεζικής ZTE για επένδυση 500 εκατ. ευρώ στις τηλεπικοινωνίες, για την ανάπτυξη των οπτικών ινών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τα 350 εκατ. θα αφορούν την προσεχή τριετία.

Π. Παπαδόπουλος: Στον 21ο αιώνα οι τηλεπικοινωνίες

Στον 21ο αιώνα φέρνει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας η συμφωνία ανάμεσα στη Forthnet και την κινεζική εταιρεία ZTE, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος.

"Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Οι συζητήσεις άρχισαν πέρυσι και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν και να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή της συμφωνίας. Η ZTE είναι τεχνολογικός εταίρος της Forthnet και ο ρόλος της είναι σημαντικός, καθώς είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη που ανοίγει τους δρόμους των τηλεπικοινωνιών του 21ου αιώνα για την Ελλάδα", είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2016 οι δύο όμιλοι είχαν υπογράψει, στο πλαίσιο της τότε επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα, Σύμφωνο Συνεργασίας προκειμένου να καταρτιστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στη χώρα μας.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας είχε υπογραφεί κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα, στο κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης της ΖΤΕ στη Σαγκάη, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Forthnet, κ. Πάνου Παπαδόπουλου, και του κ. Deng Chao, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΖΤΕ Ελλάδος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet κ.Παπαδόπουλος είχε αναφερθεί σε συνέντευξή του στη συμφωνία, λέγοντας πως η δημιουργία ενός δεύτερου δικτύου πρόσβασης είναι εθνικής σημασίας, καθώς θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις, θα συμβάλει στη βέλτιστη αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ