Αλλάζει σελίδα η Apivita μετά την εξαγορά από την ισπανική Puig

Αλλάζει σελίδα η Apivita μετά την εξαγορά από την ισπανική Puig
Μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού της Apivita στον ισπανικό όμιλο Puig , όπως επιβεβαίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας φυσικών καλλυντικών, Νίκος Κουτσιανάς.

Στα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των νέων στρατηγικών μετόχων, όπου και θα καθορισθεί η νέα στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας υπό τη Puig.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου έγινε γνωστό ότι οι Ισπανοί της Puig θα αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Apivita μέσω αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέλθει μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ. Η οικογένεια Κουτσιανά θα διατηρήσει την καταστατική πλειοψηφία, ποσοστό δηλαδή άνω του 33%, ενώ ο κ. Κουτσιανάς θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apivita.

Η Puig είναι εταιρία παραγωγής και διακίνησης αρωμάτων αλλά και ειδών υψηλής μόδας με γνωστά brands στο χαρτοφυλάκιο της, η οποία ωστόσο δεν διαθέτει παρουσία στην αγορά των κρεμικών καλλυντικών (φυσικών ή μη). Ειδικότερα, η Puig ελέγχει τα σήματα Νina Ricci, Carolina Herrera, Paco Rabanne και Jean Paul Gaultier, τόσο στον τομέα των αρωματικών προιόντων όσο και των ομώνυμων κολεξιόν ρούχων. Επιπλέον διαχειρίζεται τα brands Comme des Garçons, Prada, Penhaligon's, L'Artisan Parfumeur και Valentino στον τομέα των αρωμάτων.

Διαθέτει παρουσία σε 150 χώρες, σε 22 εκ των οποίων διατηρεί θυγατρικές εταιρίες, ενώ το 2015 εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξης του 1,645 δισ.ευρώ και κέρδη ύψους 126 εκατ.ευρώ. Για την ιστορία, η Puig είναι επίσης μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε από τον προπαππού του σημερινού προέδρου και CEO, Marc Puig.

Ο διαγωνισμός

Την προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας σε συνεργασία με το ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν με τίτλο «Life Innovation» ανακοίνωσε η εταιρεία. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση παρουσίασης τόσο του διαγωνισμού όσο και των ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία η εταιρία συμμετέχει, «η Αpivita αποτελεί πρότυπο εταιρίας για τον τρόπο που αναπτύσσεται και υπόδειγμα της επιχειρηματικότητας που έχει ανάγκη η χώρα».
Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στα χρηματοδοτικά προγράμματα που αναμένεται να στηρίξουν ερευνητικές εργασίες και επιχειρηματικές προσπάθειες βασισμένες στην καινοτομία. Ο Υπουργός αναφέρθηκε τόσο σε σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ, σε αυξημένους πόρους 240 εκατ.ευρώ που δεσμεύτηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση της έρευνας αλλά και για τις ευκαιρίες που θα προσφέρει το υπό σύσταση EquiFund.
Σε ότι αφορά τον διαγωνισμό καινοτομίας «Life Innovation» αυτός αφορά την κατάθεση μίας καινοτόμου ιδέας σε τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:
1) Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν
2) Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν
3) Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής
Ο διαγωνισμός θα προσφέρει σε έναν τυχερό/η Υποτροφία στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής: Πτυχιούχοι Σχολών Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και άλλων Τμημάτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί από Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων:
• Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
• APIVITA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ