Οι Γερμανοί πίνουν ούζο Πλωμαρίου

Οι Γερμανοί πίνουν ούζο Πλωμαρίου
Στις εξαγωγές επενδύει η Ποτοποιία Πλωμαρίου, η οποία αυξάνει διαρκώς τις πωλήσεις της στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη κ. Νίκο Καλογιάννη το 47% των συνολικών πωλήσεων προέρχεται από τις εξαγωγές. Απ’ αυτό, το 50% το απορροφά η Γερμανία. Σήμερα, το Ούζο Πλωμαρίου πωλείται σε 35 χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Ιράκ, η Τουρκία, η Ρωσία, η Αγγλία η Κίνα, η Ιαπωνία, η Χιλή, η Σιγκαπούρη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, « η φετινή συμμετοχή μας στην Prowein, με τους εκατοντάδες κόσμου που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το Ούζο Πλωμαρίου έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και των ξένων καταναλωτών. Η ποιότητα των προϊόντων μας, το μεράκι που βάζει ο καθένας μας στο προϊόν, ο παραδοσιακός τρόπος απόσταξης, έχουν οδηγήσει το Ούζο Πλωμαρίου να διακρίνεται και να κατακτά τις διεθνείς αγορές κουβαλώντας πάντα μαζί του τον ελληνικό ήλιο και το καλοκαίρι μας. Εφόδιά μας σ’ αυτό το ταξίδι έχουμε τις διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις, για τις οποίες όλη η οικογένεια του Ούζου Πλωμαρίου είμαστε περήφανοι: Τόσο για το διπλό χρυσό στον διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, που μας απέδωσε τον τίτλο του «world class, extraordinary product» όσο και για το Platinum βραβείο στο θεσμό των Αιωνόβιων brands (2016), για τα 120 και πλέον χρόνια παρουσίας μας στην ελληνική αγορά.»

Τα όραμα του Ισίδωρου Αρβανίτη

Ο Ισίδωρος Αρβανίτης, ήταν ένας επίμονος και τελειομανής Πλωμαρίτης
που είχε όραμα να δημιουργήσει το Ούζο που θα ξεχώριζε από όλα τα υπόλοιπα
και θα γινόταν ξακουστό στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Έτσι, το 1894, ξεκίνησε την αναζήτηση των ιδανικών εκείνων υλικών που θα τον βοηθούσαν να φτιάξει την τέλεια συνταγή.
Αφού ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και μετά από πολλούς πειραματισμούς απόσταξης,
δημιούργησε την περίφημη, μυστική συνταγή του Ούζου Πλωμαρίου.Χρησιμοποιώντας μοναδικά υλικά, τα οποία ταίριαξε στις σωστές αναλογίες,έδωσε στο Ούζο του τη γεύση ακριβώς που ονειρευόταν: μία γεύσηπου να δένει με την παράδοση, ένα ποτό καθαρό σαν το κύμα του Αιγαίου.

Χάρη σ’ αυτήν την πολύτιμη ισορροπία γεύσης, κάτι που κατορθώνουντα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου,κέρδισε την αγάπη και την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων,αλλά έγινε και ξακουστό σε κάθε γωνιά της γης,
κάνοντας το όραμα του Ισίδωρου Αρβανίτη πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ