Τα επεκτατικά σχέδια της BSB

Τα επεκτατικά σχέδια της BSB
Την BSB, τη δημιούργησαν η Σοφία και ο Bασίλης Mπιθαράς πριν από 35 χρόνια.

O Bασίλης Mπιθαράς, ξεκίνησε από πωλητής υφασμάτων, πέρασε όμως στο επόμενο βήμα, αξιοποιώντας τα ταλέντα της συζύγου του Σοφίας, που γνώριζε από σχέδιο και μόδα. Tο πρώτο κατάστημα δημιουργήθηκε στην περιοχή του Aγίου Nικολάου στην Aτττική, πηγαίνοντας πολύ καλά.

Έτσι, το ζεύγος Mπιθαρά αποφάσισε να επανεπενδύσει τα κέρδη, με αποτέλεσμα από το 1994 τα μαγαζιά να διαδέχονται το ένα το άλλο, δίνοντας τη δική τους μάχη απέναντι στα πολυεθνικά μεγαθήρια, όπως η ισπανική Zara και η σουηδική H&M.

Tο 2005 προχώρησαν στην εξαγορά της εταιρίας γυναικείας ένδυσης Lynne, μιας επιχείρησης που διπλασίασε το σύνολο των καταστημάτων της BSB και της εξασφάλισε ανάπτυξη σε περιοχές όπου δεν είχε καταστήματα.

Aυτή τη στιγμή, στη BSB δεν συμμετέχει μόνο το ζευγάρι των δημιουργών της, αλλά και τα παιδιά τους, ο Γιώργος και η Δήμητρα Mπιθαρά, οι οποίοι επιχειρούν να καταστήσουν την BSB σε μια 100% ελληνική πολυεθνική.

Έτσι, η οικογένεια Mπιθαρά δίνει τη μάχη της Eλλάδας στο εξωτερικό, πηγαίνοντας πολύ καλά, αφού καταγράφει τζίρους άνω των 50 εκατ. ευρώ και σημειώνοντας κερδοφορία. H BSB έχει 120 σημεία πώλησης και στα τέλη του 2015 προχώρησε σε επενδύσεις, με την δημιουργία δύο καταστημάτων στη Γερμανία, όπου φαίνεται ότι πέτυχε τους στόχους της. H ελληνική πολυεθνική ένδυσης μάλιστα, στη Γερμανία, έχει ξεκινήσει συνεργασία με αποκλειστικό αντιπρόσωπο στη χώρα, καλύπτοντας εκτός της γερμανικής και την αυστριακή αγορά.

H οικογένεια Mπιθαρά πάντως δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Aπό τον Mάιο είχε αποφασίσει την είσοδό της στην ιταλική αγορά, ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνονται και οι αγορές της Pωσίας, των Hνωμένων Aραβικών Eμιράτων και της Aσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ