Η επενδύση της BP ύψους 1 δισ.

Η επενδύση της BP ύψους 1 δισ.
Το ποσό 1 δισ. δολαρίων πρόκειται να επενδύσει η BP σε μεγάλο πεδίο φυσικού αερίου στο βορειοδυτικό τμήμα της Αφρικής.

Πρόκειται για την συμφωνία με την εταιρία εξερεύνησης Kosmos Energy (με έδρα το Ντάλας) η οποία προβλέπει πως η BP θα πληρώσει πάνω από 900 εκατ. δολάρια τα χρόνια που θα επακολουθήσουν, ώστε να βοηθήσει στη δοκιμή της βιωσιμότητας του πρότζεκτ Tortue στα νερά ανοικτά της Μαυριτανίας και της Σενεγάλης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πεδίο θα μπορούσε να περιέχει μέχρι και 50 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να καλύψει τη ζήτηση στη Βρετανία περίπου για τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με την αμερικανική Αρχή Πληροφορικών για την Ενέργεια.

Επιπλέον η συμφωνία αυτή καθιστά την BP ως διαχειριστή του πρότζεκτ, δίνοντας στο βρετανικό πετρελαϊκό κολοσσό άλλη μια ευκαιρία πιθανής ανάπτυξης στο χαρτοφυλάκιό του.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kosmos, Andrew Inglis ανέφερε σε συνέντευξη ότι «η βιομηχανία έχει κάνει μια παύση τα τελευταία δύο χρόνια, η εξερεύνηση έχει υποχωρήσει και πολλοί δεν έχουν το βάθος χαρτοφυλακίου που είχαν προηγούμενα. Οι μεγάλες εταιρείες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ