Η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει 100 εκατ. ευρώ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει 100 εκατ. ευρώ
Η ΑΒ Βασιλόπουλος σχεδιάζει επενδύσεις για το 2017 ύψους 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατ. θα αφορούν νέες αποθήκες στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και τοπικές αλυσίδες.

Ο CEO της Βασιλόπουλος, Λεωνίδας Βρεττάκος, σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν αφήνει ασχολίαστα όσα λέγονται για τις πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία όσον αφορά τους προμηθευτές.

Ερωτηθείς από πού παίρνει μερίδιο η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο κ. Βρεττάκος αναφέρει ότι "έχουμε πάρει μερίδιο από τον Μαρινόπουλο, αλλά και από άλλες αλυσίδες. Υπολογίζουμε ότι από τον Μαρινόπουλο, που είχε τζίρο 1,2 δισ. ευρώ, όλο το λιανεμπόριο πήρε 540-600 εκατ. ευρώ. Από το 35%, η Lidl εκτιμάμε ότι πήρε περίπου 18% και τα υπόλοιπα έχουν μοιραστεί οι υπόλοιπες αλυσίδες. Έχουμε περίπου 250.000 νέους πελάτες, οι οποίοι προέρχονται από τον Μαρινόπουλο".

Όσον αφορά τη διάσωση του Μαρινόπουλου, ο επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος σημειώνει πως στην περίπτωση αυτή "παίρνει την επιχείρηση ο Σκλαβενίτης. Καλώς την παίρνει. Το πώς θα εξελιχθεί το εγχείρημα θα το δούμε σε δύο χρόνια". Επίσης, συμπληρώνει πως θα περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να τοποθετηθεί αναφορικά με το εάν η συμφωνία εξυγίανσης θίγει ζητήματα θεμιτού ανταγωνισμού.

Σχετικά με την τακτική που ακολουθεί η εταιρεία απέναντι στους προμηθευτές της, ο κ. Βρεττάκος τονίζει πως "εμείς στον ΑΒ ούτε κούρεμα κάνουμε και τους προμηθευτές τούς πληρώνουμε. Και πράττουμε ό,τι συμφωνούμε με τους προμηθευτές. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας".

Τέλος, διευκρινίζει ότι "τώρα δεν είμαστε σε συζητήσεις" για την εξαγορά του Μασούτη, ενώ η Θεσσαλονίκη, η Βόρειος Ελλάδα, η Αθήνα και η Κρήτη είναι οι περιοχές στις οποίες θέλει να ενισχυθεί η παρουσία της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ