Οι επενδύσεις της Dolphin σε Αργολίδα και Κέα

Οι επενδύσεις της  Dolphin σε Αργολίδα και Κέα
H Dolphin Capital Ιnvestors ανακοίνωσε την πώληση του έργου Playa Grande Golf and Resort, συμπεριλαμβανομένου του πολυτελούς ξενοδοχείου Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία, σε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τη Third Point LLC.

H εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των πολυτελών τουριστικών θερέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Δομινικανής Δημοκρατίας και του Παναμά, συμφώνησε την πώληση του έργου στα 140 εκατ. ευρώ γα το σύνολό του.

To Playa Grande Golf and Resort, στο οποίο είχε ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επένδυσης του ομίλου, εκτείνεται σε 9.800 στρέμματα με περισσότερα από 11 χλμ. ακτογραμμής. Επίσης, για τη δημιουργία του Amanera αξιοποιήθηκε η ελληνική ομάδα που δημιούργησε το Αmanzoe στο Πόρτο Χέλι.

Η απόφαση πώλησης του έργου, όπως ανέφερε ο όμιλος, είναι μέρος της ευρύτερης επιχειρηματικής στρατηγικής του προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητά του και να επικεντρωθεί σε μικρότερο αριθμό έργων.

Επενδύσεις

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Dolphin Capital, Μίλτο Καμπουρίδη, η πώληση του έργου στη Δομινικανή Δημοκρατία θα συμβάλει ώστε να προχωρήσει η εταιρεία στην κατασκευή νέων έργων και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των υφιστάμενων έργων που ήδη υπάρχουν στον επιχειρηματικό σχεδιασμό.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το τουριστικό έργο Kilada Ηills Golf Resort στην περιοχή της Αργολίδας και το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στην Κέα, το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών.

πηγή: Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ