Τα επεκτατικά σχέδια της Jumbo

Τα επεκτατικά σχέδια της Jumbo
Σε τροχιά ανάπτυξης παραμένει ο όμιλος Jumbo, ο οποίος συνεχίζει παράλληλα την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του. Όπως έγινε γνωστό, παρά την πτωτική τάση που παρατηρήθηκε τον μήνα Οκτώβριο στην Ελλάδα, κατά το τετράμηνο (Ιούλιος- Οκτώβριος 2016) η μεταβολή σε επίπεδο πωλήσεων ομίλου συνέχισε να είναι υψηλότερη από την εκτίμηση για το έτος.

Μάλιστα, η διοίκηση κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που έλαβε χώρα χθες, υπενθύμισε στους μετόχους-συνεταίρους ότι κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν με θετικό πρόσημο 11,53%. Συνολικά, για τη νέα οικονομική χρήση ο όμιλος εκτιμά ότι οι πωλήσεις του θα αυξηθούν μεταξύ 4%-7%. Υπό αυτές τις συνθήκες, η γενική συνέλευση των μετόχων αφού ενέκρινε τα πεπραγμένα της διοίκησης, αποφάσισε τη διανομή υψηλότερου μερίσματος σε σχέση με αυτό που είχε αρχικά προταθεί. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε προτείνει αρχικά τη διανομή μερίσματος 0,27 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2015/2016, ωστόσο μετά από συζήτηση προτάθηκε και εγκρίθηκε η διανομή αυξημένου μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή (μετά τους φόρους 0,3240 ευρώ ανά μετοχή).

Η επέκταση

Όσον αφορά τα σχέδια επέκτασης, για την τρέχουσα οικονομική χρήση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα ενός νέου υπερκαταστήματος τον Νοέμβριο στη Βουλγαρία και οι επενδύσεις συνεχίζονται με δύο νέα υπέρ- καταστήματα στη Ρουμανία που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις διεθνείς συνεργασίες σε νέες βαλκανικές αγορές, ενώ αναμένεται η επέκταση της σύμβασης εμπορικής συνεργασίας με τον ανεξάρτητο πελάτη Kid Zone Sh.p.k, και για τη Βοσνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ