Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Αστέρα Βουλιαγμένης

Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Αστέρα Βουλιαγμένης
Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», με την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo Investment Holdco.


Η Apollo Investment Holdco κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας σημαντικής συμφωνίας για τον ελληνικό τουρισμό και τον Αστέρα, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά υπό τον νέο μέτοχο.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά: «Το τελικό θετικό αποτέλεσμα για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης εκτός από μία σημαντική επενδυτική συμφωνία είναι και ένα δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας».

Η εταιρία

Η Apollo Investment HoldCo είναι Εταιρία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P.

Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP είναι θυγατρική της AGC Equity Partners, η οποία είναι σαουδαραβικών συμφερόντων στην οποία συμμετέχουν δύο κρατικά funds από το Άμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, επενδυτές από οικογένειες της Μέσης Ανατολής, καθώς και ο πανίσχυρος τουρκικός όμιλος Dogus με 15%.

Ο Philip Ammerman και ο Walid Abu-Suud είναι οι δυο νέοι ισχυροί άνδρες του Αστέρα Βουλιαγμένης με τις πλάτες όμως του Τούρκου δισεκατομμυριούχου Ferit Şahenk.

Ο πρώτος είναι ο Βρετανός σύμβουλος που έκανε όλη τη δουλειά με το business plan, τις επαφές με το ελληνικό δημόσιο και όχι μόνον. Ο δεύτερος είναι από το Κουβέιτ και είναι ο διαχειριστής της νέας ιδιοκτήτριας AGC Equity Partners που μέσω του fund Jermyn Street Real Estate Fund IV LP θα ελέγχει πλέον τα 300 στρέμματα στον αυχένα της Βουλιαγμένης. Ο Philip Ammerman ζει μόνιμα στην Ελλάδα, στον Γέρακα, και μάλιστα αρθρογραφεί σε προσωπικό του blog με την ονομασία Φίλιππος ο Αττικός «αναμεταδίδοντας» περίεργες θέσεις για τη χώρα και του πολιτικούς της στο αγγλόφωνο κοινό ανά τον κόσμο.

Κύκλοι που γνωρίζουν τις δραστηριότητές του μιλούν για άνθρωπο που «θα παίξει ρόλο και σε άλλα Project». Εργάζεται για την βρετανική συμβουλευτική εταιρείας Navigator Consultin που ανέλαβε την AGC Equity Partners στο project του Αστέρα. Και οι δυο έχουν συναντηθεί το τελευταίο διάστημα επανειλημμένως με τον μεγαλομέτοχο της Jermyn Street Φερίτ Σαχένκ, το αφεντικό της Dogus που πηγαινοέρχεται πλέον με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος σαν τακτικό δρομολόγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ