Ποιος τεχνολογικός κολοσσός κινδυνεύει με πρόστιμο 400 εκατ. δολάρια

Ποιος τεχνολογικός κολοσσός κινδυνεύει με πρόστιμο 400 εκατ. δολάρια
Oι φορολογικές αρχές της Ινδονησίας ερευνούν την Google για απλήρωτους φόρους εκατομμυρίων δολαρίων από διαφημιστικά έσοδα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο ως και 400 εκατ. δολάρια, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ινδονησιακών αρχών.

Το ποσό είναι μεγαλύτερο από τον διακανονισμό των 130 εκατ. βρετανικών λιρών ανάμεσα στην Google και στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την περίοδο από την αρχή του 2005 ως τον Ιούνιο του 2015.

Ένα μέρος των εσόδων από τις δραστηριότητες της Google στην Ινδονησία δηλώνεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στη Σιγκαπούρη, τα οποία διαχειρίζονται τις πωλήσεις στην περιοχή. Ο εταιρικός φόρος στην Σιγκαπούρη είναι 17%, έναντι του 25% στην Ινδονησία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αμερικανική εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο και των αρχών της Αυστραλίας για την καταβολή φόρων στη Σιγκαπούρη από διαφημιστικά έσοδα που έχουν παραχθεί στην Αυστραλία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Google ανέφερε: «H Google Ινδονησίας έχει εγγραφεί ως τοπική εταιρεία στην Ινδονησία από το 2011. Συνεργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και έχουμε πληρώσει όλους τους φόρους που μας αναλογούν στην Ινδονησία».