Νέο deal στον τεχνολογικό κλάδο- Ποιοι κολοσσοί δίνουν τα χέρια

Νέο deal στον τεχνολογικό κλάδο- Ποιοι κολοσσοί δίνουν τα χέρια
Η HP συμφώνησε να εξαγοράσει τις δραστηριότητες εκτυπωτών της Samsung Electronics έναντι 1,05 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία με στόχο να βοηθήσει την εταιρεία της Silicon Valley να επεκταθεί σε συσκευές που εκτυπώσεων και φωτοτυπιών για ομάδες εργασίας γραφείου.

Η συμφωνία, η οποία υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, αναμένεται να κλείσει σε 12 μήνες, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες. Μετά από την ολοκλήρωσή της, η Samsung έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε μια επένδυση 100-300 εκατ. δολαρίων στην ΗΡ μέσω της αγοράς μετοχών στην ανοιχτή αγορά.

Η ΗΡ, πουλάει υπολογιστές αλλά τα περισσότερά της κέρδη προέρχονται από την προμήθεια μελανιών και τόνερ για τους εκτυπωτές που πουλάει. Ωστόσο οι εν λόγω δραστηριότητες δεν είχαν καλές επιδόσεις τελευταία, εν μέρει διότι οι χρήστες υπολογιστών δεν τυπώνουν τόσο πολύ πλέον.

Ο Dion Weisler, διευθύνων σύμβουλος της HP, έχει υποσχεθεί να τονώσει την αύξηση των εσόδων μεταφερόμενη σε μεγαλύτερες εκτυπώσεις, τύπου Α3, που αποτελεί το προπύργιο εταιρειών όπως οι Xerox Corp, Canon Inc, Ricoh Co και Konica Minolta.