Καταβάλλονται σήμερα τα χρωστούμενα στους εργαζομένους της Μαρινόπουλος

Καταβάλλονται σήμερα τα χρωστούμενα στους εργαζομένους της Μαρινόπουλος
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των περίπου 11.000 υπαλλήλων της αλυσίδας Μαρινόπουλος σε Ελλάδα και Κύπρο θα πιστωθούν σήμερα περίπου 10 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου που χρωστούσε η εταιρεία.

Η εταιρεία ενημέρωσε σήμερα ότι πρόκειται εντός της ημέρας να καταβάλει τις οφειλές προς το προσωπικό, ενώ όπως ενημερώθηκε ο Σύλλογος των εργαζομένων έχει ήδη δοθεί εντολή για να ξεκινήσει η πίστωση εντός της ημέρας.

Η αποπληρωμή των οφειλών στο προσωπικό γίνεται στο πλαίσιο της εκταμίευσης των 65 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, της Σκλαβενίτης και της Μαρινόπουλος. Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει και η προμήθεια μικρού αριθμού καταστημάτων ώστε σταδιακά να τεθούν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το σχέδιο ενδιάμεσης χρηματοδότησης, τα 65 εκατ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν προέρχονται κατά 40 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες Alpha, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες (25 εκατ. ευρώ) και να ανανεωθούν συμβόλαια μισθώσεων ακινήτων (15 εκατ. ευρώ), από την ίδια την εταιρεία Σκλαβενίτης η οποία θα δώσει 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εμπορευμάτων, και από την οικογένεια Μαρινόπουλου για τους μισθούς στο προσωπικό και λειτουργικά έξοδα.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση προβλέπεται ότι θα φτάσει συνολικά τα 80 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου καθώς θα δοθούν ακόμη δύο δόσεις των 7,5 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Ανάμεσα στους όρους της έκτακτης χρηματοδότησης των τραπεζών για το Νοέμβριο είναι ότι θα δοθούν μόνον εφόσον έχουν υπογράψει τη συμφωνία εξυγίανσης το 35% των πιστωτών πλην τραπεζών.

πηγή: liberal.gr