Συνεργασία της Alibaba με ελληνικές επιχειρήσεις

Συνεργασία της Alibaba με ελληνικές επιχειρήσεις
Περισσότεροι από 400 επαγγελματίες από τον χώρο των εξαγωγών και του τουρισμού έχουν δηλώσει συμμετοχή στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της «Alibaba», της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Η εκδήλωση που διοργανώνει το επιμελητήριο, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας θα παρουσιάσουν το «θαύμα» του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι Έλληνες εξαγωγείς να προωθήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους Kινέζους καταναλωτές, καθώς και τις δυνατότητες προσέλκυσης περισσοτέρων Κινέζων επισκεπτών, κάτι που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την άνοδο της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας.

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στις 13 Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε στελέχη της «Αlibaba» και την Κυβέρνηση ώστε να προωθηθούν οι σχετικές συζητήσεις.

Να θυμίσουμε πως είχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα (6 Ιουλίου), με τον επιχειρηματία Τζακ Μα, το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Βασικός μοχλός αυτής της συνάντησης ήταν ο επιχειρηματίας Γιώργος Φλωράς, που ως μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ασχολείται με τις εξαγωγές στην Κίνα, με το ηλεκτρονικό εμπόριο και με την προώθηση προϊόντων σε φυσικά σημεία πώλησης.