Η νέα απειλή για τις αγορές της ΗΠΑ και της Ευρώπης

Η νέα απειλή για τις αγορές της ΗΠΑ και της Ευρώπης
Χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο πέφτουν τα μερίδια αγοράς τόσο στις Η.Π.Α, όσο και στις υπόλοιπες χώρες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η Κίνα είναι η νέα απειλή για τις Ευρωπαϊκές και τις Αμερικανικές αγορές. Αυτό το επιβεβαιώνει οτζίρος του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Κίνα, ο οποιός ανήλθε στα 581,61 δισ. δολάρια το 2015 , σημειώνοντας αύξηση κατά 33,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι η Κίνα αναπτύσσεται με ρυθμό ανάπτυξης 20% και ότι μέχρι το 2020 θα κατέχει το 50% του συνολικού παγκόσμιου τζίρου των ηλεκτρονικών αγορών.

Το ίδιο συμβάινει και στο χώρο του λιανεμπόριου, γεγονός που «χρίζει» την Κίνα βασίλισσα του εμπορίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί καιτο φαινόμενο του Alibaba.Πέρυσι δύο πορταλ του Alibaba έκαναν τζίρο μαζί 1,1 τρισεκατομμύρια γουάν (170 δισεκατομμύρια δολάρια), περισσότερο από το eBay και το Amazon μαζι. Το Alibaba είναι σε καλό δρόμο για να γίνει η πρώτη e-commerce εταιρεία στον κόσμο με τζίρο 1 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ωστόσο, παρά την εξαιρετική επιτυχία, πολλοί άνθρωποι έξω από την Κίνα μόλις που έχουν παρατηρήσει την άνοδο του ιδιωτικού μεγαθήριου.