Ποιος και γιατί «σέρνει» στα διακαστήρια την HP

Ποιος και γιατί «σέρνει» στα διακαστήρια την HP
Τέσσερις πρώην εργαζόμενοι της Hewlett-Packard κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρίας, ισχυριζόμενοι πως έγιναν θύματα διακρίσεων λόγω ηλικίας όταν ο τεχνολογικός κολοσσός περιέκοπτε το προσωπικό του τα τελευταία χρόνια.

Η αγωγή τους, η οποία κατατέθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, κατατέθηκε κατά της Hewlett Packard Enterprise και της HP, των δύο εταιριών που δημιουργήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο όταν η Hewlett-Packard έσπασε στα δύο. Μεταξύ άλλων, οι ενάγοντες ζητούν status ομαδικής αγωγής, εκ μέρους άλλων εργαζόμενων που ήταν 40 ετών ή παραπάνω όταν απολύθηκαν.

Σύμφωνα με το MarketWatch, εκπρόσωποι και των δύο εταιριών αρνήθηκαν πως έγιναν διακρίσεις κατά μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων, όταν γίνονταν οι απολύσεις.

Το κείμενο της αγωγής επικαλείται σχόλια που έκανε το 2012 η Meg Whitman, διευθύνουσα σύμβουλος της HP και τώρα της HP Enterprise, σύμφωνα με τα οποία είχε εκφράσει την επιθυμία μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού να είναι νεαρής ηλικίας. Σύμφωνα με τη μήνυση, η CEO ήθελε το προσωπικό της να έχει τη μορφή πυραμίδας, με πολλούς νέους εργαζόμενους στη βάση.