Ποιος τεχνολογικός κολοσσός προχωράει σε απολύσεις

Ποιος τεχνολογικός κολοσσός προχωράει σε απολύσεις
Η Sharp πρόκειται να εφαρμόσει μια μεγάλης κλίμακας εταιρική αναδιάρθρωση για να πετύχει κερδοφορία, με την ελπίδα να αποκαταστήσει τη φήμη της ως παγκόσμιου παρόχου καινοτόμων καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως τόνισε σήμερα ο νέος διευθύνων σύμβουλος Tai Jeng-wu.

«Αποστολή μου ως ηγέτη της Sharp είναι η ανάκαμψη αυτής της εταιρίας χωρίς άλλη καθυστέρηση», δήλωσε ο Tai Jeng-wu, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας στο πλαίσιο της εξαγοράς της από το Foxconn Technology Group.

Ο Tai επεσήμανε ότι η εταιρία θα επενδύσει επιθετικά στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και πως η Foxconn θα προσφέρει υποστήριξη προμηθεύοντας εξαρτήματα αλλά και στην κατασκευή.

Ο CEO υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη και θα περιλαμβάνει την περικοπή θέσεων εργασίας. Ο Terry Gou, πρόεδρος της Foxconn, είχε επανειλημμένως αναφέρει ότι θα υπάρξουν απολύσεις και πως στελέχη της Sharp θα εργάζονται κυρίως σε θέσεις του εξωτερικού, μεταδίδει το MarketWatch.

Το δεξί χέρι του προέδρου της κινεζικής Foxconn πήρε τη θέση του Kozo Takahashi μετά τη συμφωνία 3,9 δισ. δολαρίων για αγορά άνω του 60% της Sharp, η οποία ολοκληρώθηκε αυτό τον μήνα.