Ποιος τεχνολογικός κολοσσός βλέπει πτώση 45% στα έσοδα του

Ποιος τεχνολογικός κολοσσός βλέπει πτώση 45% στα έσοδα του
Η Nokia Corp ανακοίνωσε πτώση 45% στα κέρδη β΄ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς, και δεσμεύθηκε να εντείνει τις περικοπές δαπανών μετά από την πρόσφατη εξαγορά της ανταγωνιστικής γαλλικής Alcatel-Lucent.

Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη συρρικνώθηκαν στα 194 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο, σε σχέση με τα 355 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η Nokia τόνισε πως τα στοιχεία του β΄ τριμήνου δεν καταρτίστηκαν σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS) , στην εξαίρεση του κόστους που συνδέεται με την εξαγορά της Alcatel μαζί με μια σειρά άλλων στοιχείων που δεν ήταν απαραιτήτως ενδεικτικά της υποκείμενης επίδοσης της Nokia.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,68 δισ. ευρώ, λόγω και της συμφωνίας με την Alcatel, από τα 2,92 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αλλά ήταν 11% χαμηλότερα σε σχέση με τα 6,36 δισ. ευρώ των συνδυασμένων εσόδων της Nokia και της Alcatel-Lucent που ανακοινώθηκαν στο β΄ τρίμηνο πέρυσι.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet, ανέμεναν καθαρά κέρδη 207 εκατ. ευρώ και έσοδα 5,76 δισ. ευρώ. Η Nokia τώρα θέτει στόχο τα 1,2 δισ. ευρώ για ετήσια εξοικονόμηση κόστους μέχρι το 2018, σε σχέση με τα 900 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.