Ποια αεροπορική εταιρία επενδύει 864 εκατ. δολάρια

Ποια αεροπορική εταιρία επενδύει 864 εκατ. δολάρια
Η EGYPTAIR ανακοίνωσε την ανάθεση παραγγελίας στη Boeing για την κατασκευή εννέα αεροσκαφών 737-800 Next Generation. Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε στα πλαίσια της έκθεσης Farnborough International Airshow, στην Αγγλία, ανέρχεται στο ποσό των 864 εκατ. δολαρίων, με βάση την υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική της Boeing.


Η ανακοίνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 ετών συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία ξεκίνησε με την παραγγελία ενός 707 το 1966. Η EGYPTAIR προχώρησε στην πρώτη παραγγελία αεροσκαφών 737 το 1975. «Σε όλα αυτά τα χρόνια η Boeing διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή μας,» τόνισε ο Safwat Musallam, Πρόεδρος και CEO της EGYPTAIR Holding Company.

«Η σειρά 737-800 Next Generation έχει κερδίσει την εξαιρετική της φήμη χάρη στην αξιοπιστία και απόδοση και έχει προσθέσει σημαντική αξία στην λειτουργία μας. Η προσθήκη ακόμα περισσότερων αεροσκαφών αυτού του τύπου θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τα σχέδιά μας να εισάγουμε ένα σύγχρονο και αποδοτικό αεροσκάφος στο δίκτυο προορισμών μέσων αποστάσεων.»

Η EGYPTAIR διαθέτει σήμερα είκοσι ενεργά 737-800NG στα οποία θα προστεθούν τα εννέα νέα αεροσκάφη, καθώς και έξι 777-300ER και δυο 777-200ER. Η εταιρεία προβλέπει σημαντική ανάπτυξη του στόλου της μέχρι το 2026. Το 737-800 είναι η πρώτη σε πωλήσεις εκδοχή της επιτυχημένης σειράς Next Generation της οικογένειας των 737. Γνωστό για την αξιοπιστία, την οικονομία καυσίμων και τις οικονομικές του επιδόσεις, το 737-800 έχει επιλεγεί από κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο επειδή εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία στην εξυπηρέτηση διαφορετικών αγορών. Τα επιχειρησιακά του πλεονεκτήματα αναμένεται να μεταφερθούν στο μελλοντικό 737 ΜΑΧ, το πρώτο εκ των οποίων αναμένεται να παραδοθεί το 2017.

«Η παραγγελία αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της EGYPTAIR στο 737 και πιστεύουμε ότι σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας μακρόχρονης συνεργασίας με την εταιρεία καθώς εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να ενισχύει το δίκτυό της» σχολίασε ο Marty Bentrott, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων για τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, και την Κεντρική Ασία της Boeing Commercial Airplanes.

Η εταιρία

Η EGYPTAIR είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, με έδρα το Κάιρο. Ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου του 1932, ως η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική και ήταν η έβδομη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που εντάχθηκε στην ΙΑΤΑ. Το αεροπορικό δίκτυο της EGYPTAIR προσεγγίζει περισσότερους από 70 προορισμούς, σε περίπου 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, για να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της. Στην Ελλάδα η EGYPTAIR πετάει τα τελευταία 60 χρόνια, συνδέοντας αεροπορικά την Αθήνα με το Κάιρο και από εκεί με όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ