Η επένδυση ύψους 1,7 δισ. δολάρια της LG

Η επένδυση ύψους 1,7 δισ. δολάρια της LG
H LG Display επενδύει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας νέα γραμμής παραγωγής εύκαμπτων οθονών τεχνολογίας OLED για smartphones.

Το τελευταίο διάστημα οι εύκαμπτες οθόνες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και τρανή απόδειξη είναι smartphones όπως τα Galaxy S6 edge και Galaxy S7 edge. Οι εύκαμπτες οθόνες αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν κυρίαρχη τάση στην αγορά των smartphones και στόχος της LG με αυτή την επένδυση είναι να κατακτήσει ηγετική θέση στην αγορά.

Αρκετοί σημειώνουν ότι η αγορά είναι πλέον ώριμη και οι καταναλωτές έτοιμοι για συσκευές με εύκαμπτες οθόνες, ενώ ταυτόχρονα η LG θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτές τις οθόνες στα δικά της smartphones.

Η επένδυση των 1,7 δις δολαρίων που πραγματοποιεί η LG δεν αφορά κάποιο νέο εργοστάσιο, αλλά εγκατάσταση της νέας αυτής γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο οθονών τεχνολογίας OLED που η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει από τον Νοέμβριο και το οποίο θα της κοστίσει 8,9 δις δολάρια.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η απόφαση της LG για τη δημιουργία αυτού του νέου εργοστασίου έχει να κάνει με την απόφαση της Appl eνα χρησιμοποιεί από την επόμενη γενιά των iPhone που θα δούμε το 2018, οθόνες τεχνολογίας OLED αντί για οθόνες τεχνολογίας LCD. Κάποιοι άλλοι δε σημειώνουν ότι είναι πιθανόν η LG να έχει ήδη πληροφόρηση από την Apple ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και κυρτές οθόνες σε επόμενα iPhone. Αυτό όμως, ακόμα και αν έχει βάση, μάλλον δεν θα συμβεί πριν τα iPhone που θα δούμε κάποια στιγμή το 2019 μιας και η νέα αυτή γραμμή παραγωγής της LG αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μετά τα μέσα του 2018.