Το ανέλπιστο deal ανάμεσα σε δύο τεχνολογικούς κολοσσούς

Το ανέλπιστο deal ανάμεσα σε δύο τεχνολογικούς κολοσσούς
Η Apple ίσως ενσωματώσει μια εντελώς νέα τεχνολογία στο iPhone το ερχόμενο έτος. Και ίσως να λάβει βοήθεια από έναν μάλλον απίθανο συνεργάτη.

Η Apple έκλεισε συμφωνία με την Samsung Display να λάβει οθόνες ΟLED για τη σειρά έξυπνων τηλεφώνων iPhone 7S, όπως ανέφεραν κορεάτικα μέσα ενημέρωσης. Το ύψος του συμβολαίου υπολογίζεται στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και στα πλαίσιά της η Samsung Display θα δώσει στην Apple 100 εκατομμύρια πάνελ για το iPhone της εταιρείας που θα παρουσιαστεί το 2017.

Η Apple και η Samsung έχουν μια αρκετά πολύπλοκη σχέση. Οι εταιρείες βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ ως προς το εάν η Samsung παραβίασε πατέντες της Apple που σχετίζονται με την τεχνολογία των smartphone. Εντωμεταξύ, οι εταιρείες κονταροχτυπιούνται για την ίδια αγορά – τους χρήστες κινητών τηλεφώνων – παγκοσμίως, και αγωνίζονται σκληρά για να δείξουν μέσω των διαφημίσεών τους ότι τα προϊόντα τους είναι καλύτερα από άλλα ανταγωνιστικά.

Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες επωφελούνται αμοιβαία από την παρουσία της άλλης! Η Apple, για παράδειγμα, βασίζεται εδώ και καιρό στην Samsung για την κατασκευή των επεξεργαστών που είναι ενσωματωμένοι στα iPhone και τα iPad της εταιρείας. Η Samsung Display, θυγατρική του ομίλου Samsung, παρείχε οθόνες υγρών κρυστάλλων στην Apple μέχρι το 2009, όταν οι δύο εταιρείες άρχισαν να εμπλέκονται σε διαμάχες σε σχέση με ζητήματα ανταγωνισμού και παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Από τότε, η Apple έχει βασιστεί κυρίως στις Japan Display και LG Display για την τεχνολογία οθονών της.

Από τότε που η Apple παρουσίασε το πρώτο iPhone το 2007, η εταιρεία έχει προσφέρει μόνο οθόνες LCD. Οι οθόνες OLED είναι βασισμένες σε μια πιο πρόσφατη τεχνολογία που εξασφαλίζει καλύτερη οπτική πιστότητα και λεπτότερες οθόνες, και είναι το επόμενο ‘big thing’ στην τεχνολογία οθόνης.

Η Samsung Display και η LG Display ηγούνται της ανάπτυξης της τεχνολογίας OLED. Όμως, αυτές οι οθόνες είναι πολύ δυσκολότερο να παραχθούν απ’ ό,τι οι οθόνες LCD, καθιστώντας δυσκολότερη για την Apple την εύρεση του αριθμού των πάνελ που χρειάζεται για τα δημοφιλή iPhone. Και κάπως έτσι η εταιρεία αναμένεται να στραφεί στον ανταγωνιστή της, την Samsung.

Σημειώστε ότι η φημολογούμενη συμφωνία Apple-Samsung θα ισχύσει από το 2017 και μετά, που σημαίνει ότι το iPhone 7 που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του χρόνου ίσως έχει οθόνη LCD και όχι OLED.

Ως συνήθως, η Apple δεν έχει αποκαλύψει τίποτα για τα μελλοντικά της σχέδια, και μάλλον δεν θα μάθουμε στα σίγουρα ποια εταιρεία θα της τροφοδοτήσει τις οθόνες της και ποια τεχνολογία θα είναι ενσωματωμένη σ’ αυτές μέχρι να παρουσιαστούν τα νέα μοντέλα αργότερα φέτος και του χρόνου.

πηγή: fortunegreece.com