3ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους με την υποστήριξη της WIND

3ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους με την υποστήριξη της WIND
Μέχρι τις 17 Απριλίου 2016 η συγκινητική ιστορία του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη ανοίγει πανιά για να συναντήσει τους μικρούς μαθητές οκτώ νησιών της άγονης γραμμής στο πλαίσιο του 3ου Διάπλου Αιγαίου Πελάγους που πραγματοποιείται από την +Πλεύση με την υποστήριξη της WIND.


Η ομάδα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας +Πλεύση, που αποτελείται από εθελοντές επιστήμονες κάθε ειδικότητας, θα ταξιδέψει από 7-17 Απριλίου 2016 σε Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Σχοινούσα, Πάτμο, Αρκιούς, Λειψούς και Αγαθονήσι προκείμενου να προσφέρει στους κατοίκους των όμορφων απομακρυσμένων νησιών δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.

Η επίσκεψη της ομάδας σε κάθε νησί συνδυάζεται με παράλληλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, μεταξύ αυτών η παρουσίαση και αφήγηση της ιστορίας του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη από την εγγονή του και συγγραφέα του βιβλίου «Στέλιος Κυριακίδης - Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό!» κυρία Μαρία Κοντού, η οποία δήλωσε λίγο πριν αναχωρήσει για το ταξίδι: «Για μένα, ο Στέλιος Κυριακίδης ήταν πάνω από όλα παππούς μου… μια φιγούρα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ζωή μου. Υπήρξα πολύ τυχερή που τον είχα κοντά μου και πολύ χαρούμενη που θα μοιραστώ την ιστορία του με τόσα παιδιά».

Η WIND που συνεργάστηκε με την συγγραφέα το 2014 για την έκδοση του βιβλίου ενισχύει το έργο της +Πλεύσης προσφέροντας δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στα πολιτιστικά δρώμενα της ομάδας το βιβλίο «Στέλιος Κυριακίδης - Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό», που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πατάκη, καθώς και πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.
Περισσότερα στοιχεία για την δράση της +Πλεύσης είναι διαθέσιμα στο www.symplefsi.org καθώς και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.