Οριστικό λουκέτο σε ελληνικό εργοστάσιο – Ποιο είναι, πόσοι απολύονται

Οριστικό λουκέτο σε ελληνικό εργοστάσιο – Ποιο είναι, πόσοι απολύονται
Κλείνει οριστικά το εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), με αποτέλεσμα περίπου 200 εργαζόμενοι να βρεθούν στον δρόμο.

Πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, τριμερής συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, με θέμα την απόφαση της μητρικής εταιρείας να κλείσει οριστικά την Αθηναϊκή Χαρτοποιία ΑΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας και οι εργαζόμενοι, για μία ακόμα φορά, ζήτησαν την αναθεώρηση αυτής της απόφασης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η μητρική εταιρεία διακόπτει οριστικά την παραγωγική λειτουργία στο αντικείμενο παραγωγής χαρτιού.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σε όλους ότι βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας εναλλακτικών λύσεων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η πυρκαγιά

Ρόλο-κλειδί στην υπόθεση έπαιξε μια μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα των εγκαταστάσεων, τον Ιούλιο του 2015. Η μονάδα που κάηκε παρέμενε κλειστή, δημιουργώντας προβλήματα στην παραγωγή. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το «πρόσχημα» για να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ από την άλλη καταγγέλλει πως «την ώρα που η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή, βλέποντας τη λίστα των ανέργων να γιγαντώνεται». Η Συνομοσπονδία είχε ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ