Αύξηση ύψους 0,4% στις πωλήσεις λιανικής στην ευρωζώνη τον μήνα Ιανουάριο

Αύξηση ύψους 0,4% στις πωλήσεις λιανικής στην ευρωζώνη τον μήνα Ιανουάριο
Οι πωλήσεις λιανικής στην ευρωζώνη αυξήθηκαν πιο σθεναρά από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας αυξήσεων, ενώ πρόκειται για μια ένδειξη πως οι καταναλωτές που επωφελούνται από τις χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και την ανεργία που μειώνεται, συνεχίζουν να στηρίζουν τη μέτρια ανάκαμψη στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η Eurostat ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις εμφάνισαν αύξηση 0,4% σε σχέση με το Δεκέμβριο και ήταν 2% υψηλότερα από τον πρώτο μήνα του 2015.

Οι χαμηλές τιμές στην ενέργεια κατά τους 18 τελευταίους μήνες έχουν εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είδε τις τιμές καταναλωτή να πέφτουν το Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και να την οδηγούν ακόμη πιο μακριά από το στόχο που έχει θέσει για τον πληθωρισμό.

Ωστόσο οι χαμηλότερες τιμές αφήνουν περισσότερα μετρητά στα νοικοκυριά, τα οποία τα ξοδεύουν σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες που παράγονται μέσα στην ευρωζώνη. Η αγοραστική δύναμη έχει επίσης τονωθεί από τη σταθερή, αν και αργή, πτώση του ποσοστού ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ