Ποια πολυεθνική περικόπτει 10.000 θέσεις εργασίας

Ποια πολυεθνική περικόπτει 10.000 θέσεις εργασίας
Η απότομη πτώση των κερδών της οδήγησε την πολεθνική στη περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

Ο λόγος για την Royal Dutch Shell τα κέρδη της οποίαςέφτασαν μόλις τα 1,8 δισεκ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι είχε 4,2 δισεκ. δολάρια.

Το 2015 το σύνολο των κερδών της ήταν 10,7 δισεκ. δολάρια ενώ το 2014 τα κέρδη της είχαν φτάσει τα 22,6 δισεκ. δολάρια

Η πετρελαϊκή εταιρεία δήλωσε ότι θα υποβάλει μια έκθεση για την μαζική πτώση των κερδών της που σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι η κατάρρευσητων τιμων πετρελαίου οδήγησε και μια άλληπετρελαϊκή εταιρεία στην περικοπή3.000 θέσεων εργασίας μέχριτα τέλη 2017.

Η εταιρία ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες ύψους 6,5 δισεκ. δολαρίων για το 2015, με τα αποτελέσματά της να είναι ακόμα χειρότερα συγκριτικά με το 2010 όταν είχαν επιβαρυνθεί από το κόστος της θανατηφόρου πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Η BP είπε ότι θα περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας στη μονάδα διύλισης έως τα τέλη του 2017 στη μονάδα παραγωγής πετρελαίου και αερίου στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάθρωσης 2,5 δισ. δολαρίων που παρουσιάστηκε πέρυσι.

«Συνεχίζουμε να κινούμαστε γρήγορα για να προσαρμόσουμε και να αποκαταστήσουμε εκ νέου την ισορροπία της BP σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Ντάντλεϋ.

Η μετοχή της BP κατέγραφε νωρίτερα απώλειες περίπου 7% στο Λονδίνο.

Η εταιρία διατήρησε το μέρισμα της στα 10 σεντς ανά μετοχή, αλλά τα αδύναμα αποτελέσματα και προοπτική αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις στην
εταιρία, η οποία έχει αναγκαστεί να αυξήσει το δανεισμό της.

Τα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 196 εκατ. δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 730 εκατ. δολάρια.

Τον Ιανουάριο, η BP είχε ανακοινώσει την περικοπεί ακόμη 4.000 θέσεων εργασίας εντός του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ