Ποια πολυεθνική ανακοίνωσε την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας

Ποια πολυεθνική ανακοίνωσε την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας
Περίπου μέχρι τα τέλη 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωσε της BP, η βρετανική εταιρία πετρελαίου και αερίου καθώς πλήττεται από την κατάρρευση των τιμων πετρελαίου.

Η ενεργειακή εταιρία ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες ύψους 6,5 δισεκ. δολαρίων για το 2015, με τα αποτελέσματά της να είναι ακόμα χειρότερα συγκριτικά με το 2010 όταν είχαν επιβαρυνθεί από το κόστος της θανατηφόρου πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Η BP είπε ότι θα περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας στη μονάδα διύλισης έως τα τέλη του 2017 στη μονάδα παραγωγής πετρελαίου και αερίου στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάθρωσης 2,5 δισ. δολαρίων που παρουσιάστηκε πέρυσι.

«Συνεχίζουμε να κινούμαστε γρήγορα για να προσαρμόσουμε και να αποκαταστήσουμε εκ νέου την ισορροπία της BP σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Ντάντλεϋ.

Η μετοχή της BP κατέγραφε νωρίτερα απώλειες περίπου 7% στο Λονδίνο.

Η εταιρία διατήρησε το μέρισμα της στα 10 σεντς ανά μετοχή, αλλά τα αδύναμα αποτελέσματα και προοπτική αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις στην

εταιρία, η οποία έχει αναγκαστεί να αυξήσει το δανεισμό της.

Τα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 196 εκατ. δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 730 εκατ. δολάρια.

Τον Ιανουάριο, η BP είχε ανακοινώσει την περικοπεί ακόμη 4.000 θέσεων εργασίας εντός του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ