Πρόστιμα ύψους 102.500 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σήμερα συνεδρίασε και το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 102.500.
Συγκεκριμένα, αποφάσισε:
- Την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ στην MORGAN STANLEY, για παράβαση των διατάξεων περί απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς, λόγω διάδοσης μέσω του Ημερησίου Δελτίου Τιμών, πληροφοριών έδωσαν ψευδείς ή παραπλανητικές ενδείξεις σχετικά με τις μετοχές της ALPHA BANK ΑΛΦΑ+2,34% και, συγκεκριμένα, της αναληθούς πληροφορίας ότι τα δικαιώματα ψήφου της MORGAN STANLEY στην εν λόγω τράπεζα ανήλθαν του ορίου του 5%.
- Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 30.000 ευρώ στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ», λόγω μη έγκαιρης δημοσιοποίησης προνομιακών πληροφοριών που αφορούσαν στη διαδικασία διασυνοριακής συγχώνευσής της με την εταιρεία GLOBAL INVESTMENT S.A.
- Την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στην Μαριάνθη Τεγοπούλου διευθύνουσα σύμβουλο και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ» κατά το 2013, λόγω μη συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη διαδικασία ελέγχου της εταιρείας.
- Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 5.000 ευρώ στην «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ», λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για τροποποίηση διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων και μη συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη διαδικασία ελέγχου της εταιρείας.
- Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 6.000 ευρώ στην «SOLIDUS SECURITIES ΑΕΠΕΥ» για παραβάσεις διατάξεων, σχετικά με την παροχή πίστωσης (margin) από την εταιρεία προς επενδυτές.
- Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 1.500 ευρώ στην «EPIC ΑΕΠΕΥ», λόγω ελλείψεων στην οργανωτική διάρθρωση της εταιρείας.
Επίσης, το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:
- Την έγκριση του περιεχομένου ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.» για τη δημόσια προσφορά μετοχών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και για την εισαγωγή των νέων μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
- Την επέκταση της άδειας λειτουργίας της «EUROBANK ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ» ως προς την παροχή της παρεπόμενης υπηρεσίας «λήψη και διαβίβαση εντολών επί χρηματοπιστωτικών μέσων».
- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΖΟΥΚΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ», σε συνέχεια σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.
- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «EUROCAPITAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ», σε συνέχεια σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.
Δείτε την ανακοίνωση της Επιτροπής ΚεφαλαιαγοράςΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤτΕ: Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τι προβλέπει η συμφωνία
Μέλος του Financial Stability and Engagement Group η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
H πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα για τα οφέλη που προκύπτουν…
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες
Πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται ως στελέχη που εργάζονται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλούν τηλεφωνικώς πολίτες
Intralot: Εξαγοράζει την Bally’s International Interactive – Πώς θα πραγματοποιηθεί το deal
Στα €2,7 δισ. η συνολική αξία της εξαγοραζόμενης εταιρείας
ΑΔΜΗΕ: Παρουσιάστηκε η μελέτη του GSI για το τμήμα Κύπρου-Ισραήλ
Μέχρι το τέλος Ιουλίου, ο ΑΔΜΗΕ θα υποβάλει πλήρη φάκελο στις συναρμόδιες Ρυθμιστικές Αρχές των δύο χωρών
Intralot: Σε τελικές διαπραγματεύσεις για απόκτηση αλλοδαπής εταιρείας
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και σήμερα
ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο ΧΑΑ
Η διαπραγμάτευση της ΙΝΤΡΑΛΟΤ αναστέλλεται μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Κτήμα Λαζαρίδη: Αύξησαν στο 93,7% το ποσοστό τους οι βασικοί μέτοχοι
Η τιμή απόκτησης των 838.717 μετοχών ήταν 2,18 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικά 1.828.403,06 ευρώ
Titan: Σε ισχύ το νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους έως 10 εκατ. ευρώ
Το νέο πρόγραμμα είναι διάρκειας έως 9 μηνών
Interlife: Διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή - Στις 2 Ιουλίου η αποκοπή
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και…
Το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων - Στις 950 οι καταγεγραμμένες startups στην Ελλάδα
Προκλήσεις και προοπτικές
Κτήμα Λαζαρίδη: Κατατέθηκε η υποχρεωτική δημόσια πρόταση – Στα 1,80 ευρώ η τιμή προσφοράς
Προς έξοδο από το Χ.Α.
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Η Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ευρωπαϊκό κόμβο υποδομών
Η Ιστορική Ευκαιρία της Βόρειας Ελλάδας
ΑΒΑΞ: Αλμα 47% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο – Ανεκτέλεστο 3 δισ. - Αυξήθηκε ο δανεισμός
Στα 177,7 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 1ο τρίμηνο
02/07/2025 00:02
Intralot: Εξαγοράζει την Bally’s International Interactive – Πώς θα πραγματοποιηθεί το deal
02/07/2025 00:01
Τι σημαίνει η πρόταση του Euronext
01/07/2025 18:42
Euronext: Είμαστε σε συζητήσεις για την εξαγορά του ATHEX GROUP - Τι περιλαμβάνει η πρόταση
01/07/2025 18:05