Μεγάλη εξαγορά από την Coca-Cola –Ποια εταιρεία εξαγοράζει και γιατί

Μεγάλη εξαγορά από την Coca-Cola –Ποια εταιρεία εξαγοράζει και γιατί
Στην υπογραφή προσυμφώνου εξαγοράς της επιχείρησης μεταλλικού νερού Neptuno Vandenys που έχει έδρα στη Λιθουανία προχώρησε ο όμιλος της Coca-Cola HBC.

Η κίνηση αυτή βρίσκεται σε ακολουθία με τη φιλοσοφία του ομίλου, που αναζητά ευκαιρίες εξαγοράς εμφιαλωτηρίων στις αγορές στις οποίες δεν διατηρεί μονάδες παραγωγής, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως οι μονάδες παραγωγής νερού και χυμών.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Λιθουανία το brand της Neptuno αποτελεί leader στην αγορά του νερού και για το λόγο αυτό η Coca Cola HBC αναμένεται να διατηρήσει και την ονομασία των προϊόντων. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στα βαλτικά κράτη λειτουργούν ήδη μονάδες παραγωγής αναψυκτικών, συνεπώς η μονάδα εμφιάλωσης νερού θα διατηρήσει αυτή αποκλειστικά τη δραστηριότητα.

Ως προς το τίμημα της εξαγοράς δεν δημοσιοποιείται, τουλάχιστον προσώρας και ωσότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες που περιλαμβάνουν και την έγκριση του deal από την τοπική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση οι εκτιμήσεις θέλουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους. Σημειώνεται ότι η Neptuno Vandenys ιδρύθηκε το 1999 και, σύμφωνα με τη διοίκησή της, η συμφωνία με την Coca-Cola HBC αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξέλιξή της.

Η εταιρεία εδρεύει στη νότια περιοχή της Λιθουανίας και εμφανίζει παραγωγική δυναμική 29 εκατομμύρια λίτρα φυσικού μεταλλικού νερού. Σε επίπεδο μεριδίου, διατηρεί ηγετική θέση στην τοπική αγορά, ελέγχοντας περί το 20%. Κατά τη διετία 2013 και 2014, η Neptuno Vandenys προχώρησε σε επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της.

Υπενθυμίζεται ότι σε εγχώριο επίπεδο η Coca-Cola Τρία Εψιλον γνωστοποίησε πρόσφατα ότι προχωρά σε συγκέντρωση της παραγωγικής και αποθηκευτικής της δραστηριότητας στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, μεταφέροντας εκεί τις σχετικές δραστηριότητες από το εργοστάσιο της εταιρείας στον Βόλο και τις εγκαταστάσεις της στην Κάτω Κηφισιά.

Μάλιστα, προκειμένου να ανταποκριθεί το εργοστάσιο στις νέες απαιτήσεις, η εταιρεία θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 24 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το έτσι το έβδομο μεγαλύτερο του ομίλου στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται συνολικά και με απώτερο σκοπό να αυξήσει την εξαγωγική του δραστηριότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ